Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kritický Vrba: 0:5 zodpovedá priebehu hry. Rozhodla kvalita, nie prvý gól

Futbalisti Plzne utrpeli v Lige majstrov debakel. Na ihrisku AS Rím prehrali vysoko 0:5. Po dvoch zápasoch v skupinách to znamená, že s jedným bodom zostávajú na poslednom mieste.

03.10.2018 00:30
Pavel Vrba Foto: ,
Sklamaný Pavel Vrba v Ríme.
debata

Ak niekto očakával, že český majster bude v Ríme domácich trápiť, bol na omyle. Edin Džeko otvoril skóre uz v prvých minútach zápasu. A keď Plzeň z ojedinelých brejkov nevyrovnala, zakaždým prišiel trest.

„Je to jednoduché. Súper bol lepší a zaslúžene vyhral 5:0. Samozrejme, mrzí nás, že v poslednom čase v zápasoch vonku dostávame rýchle góly a potom samozrejme je ten duel trošku ovplyvnený. Ale priznajme si, že dnes prvý gól nerozhodol, rozhodol to, že kvalita súpera bola lepšia,“ uznal kouč zápasočechov Pavel Vrba.

Bývalý tréner českej reprezentácie upriamil pozornosť na silnú stránku Rimanov. „Pri štandardných situáciách sme mali byť oveľa dôraznejší, než sme boli. Hráči, ktorí boli určení, si s tým vôbec neporadili. V priebehu prvého polčasu za stavu 0:1 sme mohli z brejkových situácií pohroziť, žiaľ Krmenčík, ani Řezník tie šance nepremenili,“ kritizoval skúsený lodivod.

Keď mu český novinári pripomenuli nedávne prehry v českej lige na pôde Slavie Praha i Jablonca, len sucho skonśtatoval. „Tie prehry som už zhodnotil. Teraz môžem len skonštatovať, že v Ríme sme uhrali výsledok, ktorý zodpovedal priebehu hry,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Pavel Vrba #AS Rím