Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Problémy lídrov: Hamšík hráva menej, Salah nemá formu

V predošlej sezóne ťahali Neapol, Liverpool a Barcelonu k víťazstvám. Marek Hamšík, Mohamed Salah a Lionel Messi.

03.10.2018 12:00
Mohamed Salah Foto: ,
Hrdina Liverpoolu Mohamed Salah.
debata (1)

Traja lídri, ktorí pred dnešnými druhými zápasmi skupinovej fázy Ligy majstrov riešia úplne iné futbalové problémy. Jeden hráva menej, ako bol zvyknutý. Ďalšiemu chýba hviezdna forma. A ten posledný ju má podľa expertov životnú, ale tímu sa nedarí.

Verí Ancelottimu

Rotácia hráčov v kluboch, ktoré si v strede týždňov plnia povinnosti na európskom futbalovom poli, sa dotýka aj najväčších hviezd. Neobišla ani kapitána Neapola. Hamšík chýbal v základnej zostave v troch ligových zápasoch a aj pri prvom súboji SSC v C-skupine. Na ihrisku Crvenej Zvezdy Belehrad v pekelnej atmosfére remizoval 0:0.

„Po zápase s Parmou som sa s Marekom rozprával. Hnevalo ma, že som si prečítal o jeho odchode z Neapola. Niečo také nie je v pláne. Marek chápe, že je súčasťou rotácie hráčov. V Neapole zostane, kým bude pre mužstvo užitočný. Verí trénerovi Carlovi Ancelottimu, ktorý potrebuje čas, aby mužstvu vštepil svoju ideu,“ povedal Hamšíkov agent Martin Petráš pre Radio Kiss Kiss Napoli.

Večer ho na domácej pôde čaká jeden zo šlágrov stredajšieho programu. Na San Paolo privíta neúspešného finalistu z predošlej sezóny – Liverpool. Angličania vstúpili do náročnej skupiny zo všetkých najlepšie. V dramatickom stretnutí zdolali Paríž Saint-Germain 3:2.

Marek Hamšík ďakuje fanúšikom Neapola po remíze... Foto: SITA/AP, Darko Vojinovic
Marek Hamšík Marek Hamšík ďakuje fanúšikom Neapola po remíze v Belehrade.

Podľa popredných talianskych médií musia Neapolčania bezpodmienečne vyhrať, ak si chcú zachovať postupovú nádej. Dopomôcť by k tomu mal aj kapitán Hamšík ako člen základnej jedenástky.

Stačí 25–30 gólov

Dostať sa do tej liverpoolskej nemá Salah žiaden problém. S jedlom však rastie chuť a tu nastáva problém. Vášniví fanúšikovia The Reds žiadajú od Egypťana viac. Gólov, asistencií, kľúčových prihrávok a momentov, ktoré ich zdvihnú zo sedadiel.

V predošlej sezóne strelil Salah 44 gólov a ďalších 16 pripravil. V tomto ročníku je jeho štart o niečo pomalší. Bývalý hráč Liverpoolu Jamie Carragher však nevidí dôvod na paniku.

„Nie je v oslnivej forme, ale nie je ani zlá. Všetci robia z toho veľkú vedu. V deviatich zápasoch dal tri góly a na dva prihral. Ak neprekoná 40-gólovú métu, znamená to, že má zlú sezónu? Rozhodne nie. Ak Salah dá 25–30 gólov, budeme všetci spokojní. A Liverpool bude zasa vysoko,“ vyhlásil Carragher.

Musia zachovať pokoj

Jeho kolega v úlohe futbalového experta na televíznych obrazovkách Gary Lineker zasa vystríha zvyšných 31 tímov v skupinovej fáze Ligy majstrov. Strašiakom je Lionel Messi z Barcelony.

Lionel Messi. Foto: SITA/AP, Eric Alonso
Lionel Messi Lionel Messi.

„Je to najlepší hráč, ktorý si kedy obul kopačky. V jednom momente sleduje všetko dianie na ihrisku i vedie loptu. Nie je človek. Nezapája sa do šarvátok, zaujíma ho len hra. Je to skvelý príklad pre všetkých mladých,“ rozplýval sa bývalý hráč Barcelony.

Hoci jej nový kapitán začal sezónu výborne (v 9 dueloch má bilanciu 8+5), Barcelona sa výsledkovo trápi. Pred dvoma týždňami síce rozdrvila PSV Eindhoven (4:0), ale odvtedy trikrát zakopla a nevyhrala.

„Čaká nás ťažký súper. Vieme, čo robíme zle. Musíme zachovať pokoj a útočiť našimi zbraňami,“ nechal sa počuť Messi.

Napraví si so spoluhráčmi chuť proti Tottenhamu?

Stredajší program

A-skupina: 21.00 Dortmund – Monako, Atlético Madrid – FC Bruggy. B: 21.00 Eindhoven – Inter Miláno, Tottenham – FC Barcelona, C: 18.55 Paríž SG – CZ Belehrad, 21.00 Neapol – Liverpool. D: 18.55 Lokomotiv Moskva – Schalke, 21.00 FC Porto – Galatasaray.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #FC Liverpool #SSC Neapol #Mohamed Salah