Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inovátor vyzýva svoj vzor. Pomôžu mu drony?

Keď mu zranenie kolena zahatalo v dvadsiatich rokoch cestu do Bundesligy, dušoval sa, že sa na futbal vykašle.

02.10.2018 09:00
futbal hoffenheim Foto: ,
Hráči Hoffenheimu Stefan Posch a Kevin Vogt počas zápasu LM proti Šachtaru Doneck.
debata

Pre Hoffenheim je dobré, že Julian Nagelsmann slovo nedodržal. Tréner nemeckého klubu dnes so svojimi zverencami privíta Manchester City v druhom kole skupinovej fázy Ligy majstrov.

Pre 31-ročného kouča bude mať súboj špecifickú príchuť. Od Pepa Guardiolu, kouča hostí, dlhé roky čerpá trénerskú inšpiráciu.

"Písali sme si niekoľko dní pred žrebom a mali sme tušenie, že sa stretneme. Neviem sa dočkať vzájomných zápasov. Bude to zaujímavé,” vraví Nagelsmann.

V Nemecku usmievavému chlapíkovi z Bavorska radi hovoria inovátor. Aj vďaka svojmu mysleniu sa pred tromi rokmi stal najmladším hlavným trénerom v Bundeslige.

"Bola to otázka času,” hovoril presvedčivo pred niekoľkými rokmi Thomas Tuchel – ďalší z Nagelsmannových vzorov. "V sezóne 2007/08 bol skautom v Augsburgu. Dovtedy som nikdy nedostal také prepracované informácie o hráčoch. Je veľmi inteligentný a pracovitý,” doplnil terajší kormidelník Paríža Saint-Germain.

Nagelsmann po príchode do Hoffenheimu zachránil mužstvo pred zostupom. V nasledujúcej sezóne 2017/18 mu zaistil premiérovú účasť v skupinovej fáze LM. Dopomohli mu k tomu aj nezvyčajné tréningové prostriedky či zrušenie verejných profilov na sociálnych sieťach.

"Nebol som na tieto veci zvyknutý. Bol to pre mňa nový svet. Keď trénujete a snímajú vás všade kamery a nad vami lieta dron, chce to zvyk. Myslím, že všetky tieto poznatky fungujú,” vyhlásil na adresu svojho trénera Kerem Demirbay.

Jeho aj spoluhráčov si Nagelsmann natáča z viacerých uhlov. Po istom čase si v tréningovom centre Hoffenheimu dal nainštalovať aj veľkoplošnú obrazovku s veľkosťou 6×3 metra, aby mohol naživo lepšie sledovať úsilie hráčov a vysvetliť im taktické manévre.

"Rád útočím a napádam súpera pred jeho bránkou. Dôvod je prostý. Cieľom je dať viac gólov ako on. A keď získate loptu čo najbližšie pri jeho bránke, je cesta k nemu ľahšia a kratšia,” prezrádza recept na úspech.

Zaúčinkuje aj dnes?

Dnešný program

E-skupina: 21.00 AEK Atény – Benfica Lisabon, Bayern Mníchov – Ajax Amsterdam, F: 18.55 Hoffenheim – Manchester City, 21.00 Lyon – Doneck, G: 21.00 CSKA Moskva – Real Madrid, AS Rím – Plzeň, H: 18.55 Juventus – Bern, 21.00 Manchester United – Valencia.

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Hoffenheim #liga majstrov vo futbale