Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nahnevaný Nedvěd vraj vyštartoval za rozhodcami. Allegri: Pomohlo by video

Tréner futbalistov Juventusu Turín Massimiliano Allegri po výhre 2:0 nad Valenciou na úvod Ligy majstrov príliš nekritizoval rozhodcu Felixa Brycha za kontroverzné vylúčenie hviezdneho útočníka Cristiana Ronalda.

20.09.2018 14:18
Felix Brych, Cristiano Ronaldo Foto: ,
Futbalisti Juventusu sa snažia dohovoriť rozhodcovi Felixovi Brychovi, v pozadí vylúčený Cristiano Ronaldo.
debata (7)

Volal však po tom, aby aj v elitnej súťaži fungoval videorozhodca, ktorý by do podobných momentov vniesol viac svetla.

Ronaldo pri premiére v Lige majstrov za Juventus vydržal na ihrisku len 29 minút. Počas súboja s Jeisonom Murillom domáceho obrancu zľahka potiahol za vlasy a Brych portugalského kanoniera na popud bránkového rozhodcu vylúčil. Juventus aj v oslabení strelil Valencii dva góly po penaltách Miralema Pjaniča.

„Vylúčenie Cristiana je jedným z príkladov, ako videorozhodca pomáha rozhodcom. Zápas sa pre nás mohol skomplikovať, keď sme išli do desiatich za červenú kartu, ktorá nebola, ale našťastie k tomu nedošlo,“ povedal Allegri pre web talianskeho klubu.

Premiérové vylúčenie Ronalda v LM Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo reaguje po vylúčení za...

Letná posila z Realu Madrid bola podľa kouča veľmi nahnevaná. „Cristiano potrebuje čas, aby sa upokojil. Musí sa nad to povzniesť a sústrediť sa na nedeľu (zápas talianskej ligy s nováčikom Frosinone), hoci v ňom určite zostane trpkosť,“ konštatoval Allegri.

Tridsaťtriročnému Ronaldovi, ktorý za 154 zápasov v Lige majstrov dostal prvú červenú kartu, hrozí trest na jeden až tri zápasy. Juventus sa v ďalších dueloch H-skupiny stretne s tímom Young Boys Bern a potom dvakrát s Manchestrom United, kde päťnásobný držiteľ Zlatej lopty pôsobil. „Dúfame, že Ronaldov trest znížime, ako najviac to pôjde,“ podotkol Allegri.

Podľa španielskeho denníka Marca sa kvôli Ronaldovmu vylúčenie veľmi hneval viceprezident turínskeho klubu Pavel Nedvěd. Bývalý kapitán českej reprezentácie sa vraj pokúsil s ďalšími dvoma riaditeľmi Juventusu cez polčas konfrontovať rozhodcov na čele s Brych, tí však rýchlo zamierili do šatní.

Clattenburg: Obaja mali dostať žltú kartu

Anglický profesionálny rozhodca Mark Clattenburg, ktorý v minulosti pískal aj finále ME 2016, rozhodujúci duel Ligy majstrov 2015/2016 či olympijské finále v Londýne 2012, sa nestotožňuje s verdiktom kolegu Felixa Brycha v stredajšom dueli FC Valencia – Juventus Turín.

Reakcia Cristiana Ronalda na červenú kartu. Foto: SITA/AP, Alberto Saiz
Spain Soccer Champions League ronaldo futbal Reakcia Cristiana Ronalda na červenú kartu.

„Zo strany Ronalda to bol menší atak, po ktorom obranca spadol na trávnik, ale nebolo to agresívne správanie,“ uviedol pre Daily Mail 43-ročný rozhodca s bohatými skúsenosťami z Premier League, ktorý zároveň šéfuje mužom s píšťalkou v Saudskej Arábii.

„Hlavný rozhodca Brych bol otočený chrbtom, ale upovedomil ho asistent za bránkou, ktorý si mohol myslieť, že Ronaldo udrel súpera lakťom. K takému konaniu však nedošlo. Portugalčan bol podráždený reakciou Murilla a položil mu ruku na hlavu. Keby som pískal tento zápas, nariadil by som voľný kop v prospech Valencie a obom hráčom udelil žltú kartu,“ doplnil Clattenburg.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Massimiliano Allegri