Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Chytal sa za hlavu, plakal. Ronaldo videl červenú prvýkrát

Na stredajší večer sa extra tešil. Mal to byť jeho prvý zápas za nový klub v jeho obľúbenej súťaži. Navyše v prostredí, ktoré dôverne pozná. Debut Cristiana Ronalda za Juventus v Lige majstrov však netrval ani polhodinu.

20.09.2018 07:21
ronaldo Foto: ,
Vylúčený Ronaldo opúšťa ihrisko.
debata (15)

Vypredaný štadión Mestalla vo Valencii bol nadšený, že opäť vidí Ronalda v akcii. V 29. min sa Portugalčan predieral do pokutového územia domácich cez stopéra Jeisona Murilla.

Ten sa až príliš ochotne porúčal na zem, čo sa Ronaldovi nepáčilo. Na kolumbijského obrancu nakričal a potľapkal ho po vlasoch. Domáci hráči okamžite reagovali a zbehli sa okolo Ronalda.

Nemecký arbiter Felix Brych konzultoval incident s asistentom a jeho nekompromisný verdikt – priama červená karta – bol pre mnohých veľmi prísny. Ronaldo padol na zem, chytal sa za hlavu, plakal. Niet divu, bolo to jeho prvé vylúčenie v 154 zápasoch v LM.

Premiérové vylúčenie Ronalda v LM Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo reaguje po vylúčení za...

Svojmu mužstvu však na ihrisku vôbec nechýbal. Gólovo ho zastúpil Miralem Pjanič, ktorý najskôr v závere polčasu premenil penaltu a krátko po zmene strán pridal poisťovací presný zásah.

V prípade, že Európska futbalová únia (UEFA) nezruší verdikt rozhodcu Brycha, Ronaldo si pravdepodobne nezahrá v nasledujúcich dvoch stretnutiach. Takto by prišiel aj o špecifický duel na manchesterskom Old Trafforde, kde pôsobil v rokoch 2003–2009.

Kontroverzný moment komentovali mnohí odborníci aj fanúšikovia na sociálnych sieťach. „Ak by sme v LM mali videoasistenta rozhodcu (VAR), k takejto situácii by nedošlo,“ myslí si tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

„Podľa mňa to bol obyčajný súboj. Viem, o čom hovorím, veď som obranca. Ronaldo je naštvaný, ale dalo sa to čakať. V budúcnosti si musíme dávať omnoho väčší pozor pri podobných provokáciách zo strany súperov,“ poznamenal turínsky stopér Leonardo Bonucci.

„Mohli sme vidieť, že pán Brych veľmi nemá v láske talianske tímy. Svoje o tom vedia aj v AS Rím, ktorému pískal minulosezónne semifinále proti FC Liverpool,“ uviedol denník Gazzetta dello Sport.

„Červená karta pre Cristiana Ronalda je absolútna hanba a neuveriteľná krutosť. Felix Brych je totálny klaun, ktorý sa rozhodol, že chce byť stredobodom pozornosti,“ skonštatoval EiF Soccer.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #liga majstrov vo futbale