Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ancelotti vysvetlil, prečo hral Hamšík len 15 minút. Rekordér Messi potešil fajnšmekrov

Taliansky futbalový vicešampión SSC Neapol vstúpil do skupinovej časti Ligy majstrov 2018/2019 remízou 0:0 na ihrisku Crvenej zvezdy Belehrad.

19.09.2018 10:08
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík ďakuje fanúšikom Neapola po remíze v Belehrade.
debata

„Partenopei“ boli väčšinu zápasu lepší. Nedokázali však prekonať pevnú defenzívu srbského mužstva a iba tretíkrát v modernej ére LM sa stalo, že Neapol v stretnutí neskóroval.

Kouč hostí Carlo Ancelotti potknutie na ihrisku mužstva zo 4. výkonnostného koša nebral tragicky, no ak chce Neapol pomýšľať na postup do osemfinále, v ťažkej C-skupine s FC Liverpool a Parížom St. Germain by sa mal podobným zaváhaniam vyhnúť.

„Boli sme blízko, ale chýbala nám posledná iskra. V prihrávkach aj streľbe sme sa dopustili menších chýb. Mali sme skrátka smolu. Nepodarilo sa nám vyhrať dôležitý duel, ale nemali by sme byť až takí negatívni. Stále je pred nami päť zápasov, v ktorých môžeme zdolať kohokoľvek. V Belehrade sme neskórovali, čo je škoda, lebo sme boli naozaj blízko,“ poznamenal 5-násobný víťaz „ušatej trofeje“ (2× ako hráč, 3× ako tréner, pozn.) podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

V základnej jedenástke Neapola sa neobjavil slovenský reprezentant Marek Hamšík. Tridsaťjedenročný Banskobystričan nastúpil až v 75. min namiesto Poliaka Piotra Zieliňského.

„Mertens a Hamšík neboli na lavičke preto, že by sme podcenili Crvenu zvezdu, ale preto, že boli z ostatného zápasu unavení. Pracujeme na hernej rovnováhe, po MS v Rusku sa potrebujeme dostať do formy,“ doplnil 59-ročný bronzový medailista z „mundialu“ 1990 v Taliansku.

Crvena zvezda, premožiteľ slovenského šampióna FC Spartak Trnava v 3. predkole, zažila debut v skupinovej časti novodobej LM. Klub z belehradskej „Marakany“ má však na konte celkový triumf v Európskom pohári majstrov (predchodca LM, pozn.) zo sezóny 1990/1991. V tom čase zaň hrávali futbalisti ako Siniša Mihajlovič, Miodrag Belodedici, Vladimir Jugovič, Robert Prosinečki, Darko Pančev či Dejan Savičevič.

Sklamaný Marek Hamšík po zápase s Crvenou... Foto: SITA/AP, Darko Vojinovic
Marek Hamšík Sklamaný Marek Hamšík po zápase s Crvenou zvezdou Belehrad.

„Dnes sme videli veľkú futbalovú šou. Po všetkých tých rokoch bolo fantastické hrať v Lige majstrov proti súperovi ako Neapol. Všetci vrátane mňa žijeme pre okamihy ako bol tento. Nezabúdajme, že naposledy sme hrali v tejto súťaži pred 26 rokmi. Crvena zvezda mala plán. Snažili sme sa hrať na rýchle protiútoky. Náš problém však spočíva v tom, že nemáme skúsenosti. V tíme máme iba dvoch hráčov, ktorí v minulosti nastúpili v skupinovej fáze LM,“ skonštatoval po zápase kouč Belehradčanov Vladan Milojevič.

Messi zaznamenal ôsmy hetrik

Argentínsky futbalista Lionel Messi zaznamenal rekordný ôsmy hetrik v Lige majstrov a rozhodujúcou mierou prispel k triumfu Barcelony nad PSV Eindhoven 4:0. Katalánci v utorňajšom dueli B-skupiny potvrdili úlohu favorita, no odpor húževnatého súpera zlomili až v záverečnej štvrťhodine, v ktorej strelili tri góly.

Holanďania boli v úvode zápasu na Camp Nou lepší a mali dve dobré príležitosti, Pereira však minul bránku a strelu de Jonga zblokovala obrana Kataláncov. Po polhodine hry domáci vystupňovali tlak. Suarez trafil iba bočnú sieť, no v 32. minúte vymietol Messi horný roh bránky. Argentínsky kanonier sa postaral o prvý gól v tohtosezónnej edícii skupinovej fázy LM.

Celkovo to bol už jeho 103. presný zásah medzi elitnou európskou smotánkou. „Messiho gól z priameho kopu bol famózny. Futbalový fajnšmeker sa takýchto lahôdok nikdy nevie nabažiť. Pochvalu si však zaslúži aj Ousmane Dembele, ktorý má skvelú formu a v úvode novej sezóny strieľa dôležité góly. Na tréningoch tvrdo drie a toto je odmena za drinu,“ pochvaľoval si tréner Barcelony Ernesto Valverde.

Barcelona odštartovala sezónu vo veľkom štýle. V španielskej La Lige je na čele tabuľky so ziskom plného počtu dvanástich bodov, v európskych klubových súťažiach ťahá 27-zápasovú domácu sériu bez prehry.

„Chceme získať čo najviac trofejí. Liga majstrov má pre nás vždy špeciálnu príchuť, no to neznamená, že domáca súťaž a Španielsky pohár teraz pôjdu bokom,“ zdôraznil chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitič.

Eindhoven v závere zápasu doplatil na nedostatok skúseností. „Máme mladé mužstvo s množstvom hráčov, ktorí sa toho musia ešte veľa učiť. Nie je ľahké držať počas celého zápasu krok s takým európskym veľkoklubom, akým je FC Barcelona a ustrážiť Lionela Messiho – najlepšieho futbalistu planéty. Myslím si však, že konečný výsledok je pre nás vzhľadom na predvedený výkon až príliš krutý,“ uviedol pre uefa.com tréner Eindhovenu Mark van Bommel.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #fc barcelona #SSC Neapol #Lionel Messi #Crvena Zvezda Belehrad