Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool mal v šlágri ‚jednookého‘ hrdinu. Mané zosmiešnil Neymara

Päť gólov a drámu až do záverečných sekúnd priniesol utorňajší šláger 1. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov medzi FC Liverpool a Parížom St. Germain.

19.09.2018 08:29 , aktualizované: 09:28
Neymar, Kylian Mbappé Foto: ,
Hviezdy Paríža St. Germain Neymar a Kylian Mbappé po treťom inkasovanom góle v Liverpoole.
debata

Minulosezónny finalista prišiel o náskok 2:0, v druhej minúte nadstaveného času však vďaka gólu striedajúceho Roberta Firmina strhol víťazstvo na svoju stranu a priviedol fanúšikov „The Reds“ do varu.

Pri oslave víťazného zásahu „LFC“ Firmino zaujal prikrytím ľavého oka, s ktorým mal problémy od víkendového ligového zápasu s Tottenhamom Hotspur. Niekoľko dní naň poriadne nevidel, ale škrabance na rohovke sa do utorňajšieho stihli zahojiť a niekdajší hráč nemeckého Hoffenheimu bol k dispozícii trénerovi Jürgenovi Kloppovi. „Môžem znova otvoriť oko a teda aj hrať,“ hlásil koučovi niekoľko hodín pred stretnutím.

Liverpool je v novej sezóne zatiaľ stopercentný, v anglickej Premier League ešte nestratil ani bod. "Veľmi dôležitý bol úvod zápasu. Do súpera sme sa pustili s veľkou vervou a už v úvodnej desaťminútovke sme si vypracovali dve dobré príležitosti. Boli sme veľmi silní na lopte, pokryli sme veľkú časť ihriska a dobre sme uzatvárali priestory. Nebolo ľahké ustrážiť Neymara s Di Mariom, ktorí operovali na tej istej strane ihriska.

Hrali sme so srdcom, dobre sme bránili. Roberto Firmino sa necítil úplne fit, preto nehral od začiatku, no napokon bol žolíkom. Veľkú pochvalu si za predvedený výkon zaslúži Daniel Sturridge. Strelil úvodný gól zápasu a hral výborne," mädlil si ruky tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

Podľa slov obrancu Andyho Robertsona zvíťazili domáci zaslúžene. „Do zápasu sme išli s tým, že musíme eliminovať ich nebezpečný útok a využiť každú príležitosť na strelenie gólu. Náš zámer nám vyšiel. Teší ma, že som sa podieľal na prvom góle. Po príchode do Liverpoolu som sa snažil čo najrýchlejšie adaptovať a dokázať, že viem hrať futbal na tej najvyššej úrovni. Musím na sebe stále pracovať a zlepšovať sa,“ uviedol pre uefa.com.

Hitom internetu je súboj Sadia Maného s Neymarom, po ktorom Brazílčan nevedel, kde mu hlava stojí:

Liverpool pripravil PSG prvú prehru v sezóne a ukončil úspešnú sériu nového trénera Thomasa Tuchela.

„Prvý polčas bol z našej strany veľmi kvalitný a nezaslúžili sme si prehrávať 0:2. Ani za nepriaznivého stavu sme nezložili zbrane, hrali sme odvážne a vyrovnali na 2:2. Prehrať gólom v nadstavenom čase je kruté. Bol to môj prvý zápas na lavičke Paríža v Lige majstrov, ktorý ma utvrdil v tom, že smerom dopredu pri hre na troch útočníkov musíme byť agresívnejší,“ zdôraznil Tuchel.

Kapitána hostí Thiaga Silvu mrzel inkasovaný gól v závere, s výkonom tímu však vyslovil spokojnosť.

„Ukázali sme, že toto mužstvo má charakter. Nie je ľahké vyrovnať na Anfielde z 0:2 na 2:2. V zápase dvoch silných tímov rozhoduje každý detail a musíte byť stále ostražití. V nadstavenom čase sme nepokryli Firmina, čo sa nám vypomstilo. Nezvykneme dostávať takéto góly. Škoda, že sa nám nepodarilo viac využiť potenciál útočného trojzáprahu, Neymar, Cavani i Mbappé dostávali málo lôpt,“ konštatoval brazílsky stopér.

Liverpool na kontinentálnej pohárovej scéne v domácom prostredí neprehral ostatných 17 zápasov, zaznamenal v nich 12 výhier a 5 remíz. Do tejto sezóny vstúpil vo veľkom štýle.

Zvíťazil vo všetkých piatich ligových zápasoch a formu z Premier League si preniesol aj do pohárovej Európy. Mužstvo od rieky Mersey vyhralo úvodných šesť súťažných stretnutí prvýkrát od sezóny 1961/1962.

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #FC Liverpool #Paríž St. Germain #Roberto Firmino