Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Na obhajcu si robí zálusk jeho legenda i odveký rival

Slzy Mohameda Salaha. Nezabudnuteľné nožničky Garetha Bala. Nepochopiteľné skraty brankára Liverpoolu Lorisa Kariusa. Prekvapujúce vyhlásenie Cristiana Ronalda po historickom triumfe Realu Madrid.

18.09.2018 05:00
debata
Slovenský obranca Milan Škriniar (vpravo) a... Foto: SITA/AP, Matteo Bazzi
Milan Škriniar, Matias Vecino Slovenský obranca Milan Škriniar (vpravo) a jeho spoluhráč z Interu Miláno Matias Vecino na tlačovej konferencii pred zápasom proti Tottenhamu v B-skupine Ligy majstrov.

Parádnym finálovým predstavením v Kyjeve sa pred necelými štyrmi mesiacmi s priaznivcami lúčila futbalová Liga majstrov. Najsledovanejšia klubová súťaž sveta je späť. Dnes odštartuje jej hlavná fáza zápasmi v skupine.

Veľký test pre Škriniara a Inter

Medzi futbalovou smotánkou nebude chýbať ani pätica slovenských reprezentantov – legionári z Talianska Milan Škriniar (Inter Miláno) a Marek Hamšík (SSC Neapol) a trio z Plzne Patrik Hrošovský, Roman Procházka a Matúš Kozáčik.

„Neviem sa dočkať, kedy si oblečiem dres Interu v zápase Ligy majstrov. Chcem sa zlepšiť a stavať na výkonoch z predošlej sezóny. Musím pomáhať tímu. Máme silnejší káder ako vlani, ale musíme to ukázať aj na ihrisku, aby sme dosiahli naše ciele,“ hovorí pre klubovú stránku Škriniar.

Jeho mužstvo sa herne i výsledkovo trápi. Ofenzívna mašina, ktorá sa v predošlom ročníku dlho vyhrievala na najvyšších miestach Serie A, sa zadrhla. Päť gólov v štyroch zápasoch stačilo len na štyri body a kouč Luciano Spalletti bije na poplach.

„Musíme sa zlepšiť. Nejde nám to podľa predstáv a nemáme veľa času. Veľký test v Lige majstrov je za rohom,“ pripomína skúsený tréner. Jeho zverenci budú v B-skupine čeliť Barcelone, Tottenhamu a PSV Eindhoven.

Hamšík si zvyká na novú rolu

Neapol si v najvyššej talianskej súťaži počína o niečo lepšie. Hráči spod Vezuvu ako-tak sekundujú bezchybnému Juventusu. Tréner SSC Carlo Ancelotti však vidí veľký priestor na zlepšenie.

Kapitán Neapola Marek Hamšík na tréningu pred... Foto: SITA/AP, Darko Vojinovic
Marek Hamšík Kapitán Neapola Marek Hamšík na tréningu pred zápasom C-skupiny Ligy majstrov na pôde Crvenej zvezdy Belehrad.

„Nemyslím si, že robíme niečo zle. Potrebujeme len doladiť nejaké detaily. Sme pripravení sa pobiť o postup, hoci to budeme mať v konkurencii Liverpoolu, Paríža a Crvenej Zvezdy veľmi náročné,“ zamýšľa sa Ancelotti. „Zvykám si na novú rolu v srdci našej stredovej línie. Tvrdo pracujem na tom, aby to išlo čo najrýchlejšie. Stále sú v našej hre nejaké chyby. Musíme ich čo najskôr odstrániť,“ dodáva Hamšík.

V úplne inej pozícii je český šampión z Plzne. Viktoria je popri obhajcovi trofeje Reale Madrid, semifinalistovi AS Rím a pravidelnému účastníkovi CSKA Moskva outsiderom skupiny. Na jej postup vypísali stávkové kancelárie kurz deväť ku jednej.

„Sme radi, že sme sa na súboj s CSKA naladili víťazstvom. Každé sa počíta a je dôležité. Nevieme sa dočkať začiatku Ligy majstrov. Je to pred nás sviatok,“ hovorí po sobotňajšom víťazstve 1:0 nad Opavou kapitán Plzne Hrošovský.

Dvadsaťšesťročný stredopoliar bol jediným úspešným strelcom. V 87. minúte premenil pokutový kop. Jeho sebavedomie chválil aj kouč Pavel Vrba.

„Mám radosť, že to vzal na seba. Je to skúsený hráč, ktorý tu má už niečo odohraté. Patrí k lídrom tímu. Veril si a som rád, že to dobre dopadlo,“ chváli Hrošovského.

Ronaldova najobľúbenejšia súťaž

Jeho zverenci budú čeliť mužstvu, ktoré vyhralo Ligu šampiónov trikrát v rade. Ak chce Real sériu natiahnuť, čaká ho veľmi náročná úloha i celá škála vyzývateľov. V predošlom ročníku im vďaka účinnej taktike trénera Zinedina Zidana i majstrovstvu Cristiana Ronalda nedal šancu. Obe klubové legendy už však dali prezidentovi madridského klubu Florentinovi Pérezovi košom.

Cristiano Ronaldo si robí zálusk aj na štvrté... Foto: SITA/AP, Alessandro Di Marco
Ronaldo futbal Cristiano Ronaldo si robí zálusk aj na štvrté prvenstvo za sebou, tento raz však v drese Juventusu Turín.

„Liga majstrov je moja najobľúbenejšia súťaž. Neviem sa dočkať, kedy začne, hoci máme náročnú skupinu. Musíme sa sústrediť len na seba. Mám radosť, že sme dobre začali v Serii A. Konečne som prelomil streleckú smolu. Cítil som tlak, ale spoluhráči i blízki mi pomohli. Bolo len otázkou času, kedy skórujem aj v drese Juventusu,“ vraví najväčšia posila Turínčanov Cristiano Ronaldo.

Stará dáma by sa v H-skupine rada odrazila až do finále, ktoré bude 1. júna 2019 na štadióne Atlética Madrid. Prvými prekážkami pre ňu budú Manchester United, Young Boys Bern a FC Valencia.

Na posledný zápas klubovej sezóny 2018/19 si však brúsi zuby aj Barcelona. S novým kapitánom Lionelom Messim, ktorý prebral pásku po odchode Andrésa Iniestu, chcú Katalánci ukončiť trojročné čakanie na víťazstvo.

„Trikrát v rade sme skončili vo štvrťfinále. Naposledy to bolo s AS Rím veľmi bolestivé. Máme fantastické mužstvo. Prišiel náš čas. Musíme vyhrať,“ tvrdí Messi.

Do tradičného okruhu favoritov patria spolu s Barcelonou, Realom či Juventusom aj Bayern Mníchov, Atlético Madrid, Paríž Saint-Germain či Manchester City.

Získa trofej niekto z nich, alebo bude mať 64. ročník najprestížnejšej klubovej súťaže prekvapujúceho víťaza?

Dnešný program

A-skupina: 21.00 Bruggy – Dortmund, Monako – Atlético Madrid, B: 18.55 Barcelona – PSV, Inter Miláno – Tottenham, C: 21.00 Liverpool – Paríž, Crvena zvezda – Neapol, D: 21.00 Galatasaray – Lokomotiv Moskva, Schalke – FC Porto.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #liga majstrov #Marek Hamšík #Milan Škriniar