Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Juventus je hlavný favorit LM. Vďaka Ronaldovi, myslí si Messi

Nie Real Madrid ani FC Barcelona, ale Juventus Turín je podľa argentínskeho futbalového útočníka Lionela Messiho najväčším ašpirantom na tohtosezónne víťazstvo v Lige majstrov.

04.09.2018 08:15
FC Barcelona Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

Podľa 31-ročného rodáka z Rosaria za to môže prítomnosť Portugalčana Cristiana Ronalda v tíme turínskej „starej dámy“. Ako je známe, kapitán majstrov Európy 2016 po deviatich rokoch v lete prestúpil z Realu Madrid do Talianska.

Práve „biely balet“ triumfoval v LM v ostatných piatich sezónach až štyrikrát, hlavne pričinením Cristiana Ronalda. Európsky pohár číslo jeden je pre „blaugranas“ v ostatných troch ročníkoch Achillovou pätou, zakaždým vypadli už vo štvrťfinále. Legenda barcelonského klubu Carles Puyol dokonca adresoval Kataláncom ostré slová, keď vyhlásil: „Ak v období, v ktorom sa hrdo pýšime najlepšou Barcelonou v histórii futbalu, vyhrá Real Madrid trikrát po sebe Ligu majstrov, mali by sme sa nad sebou poriadne zamyslieť.“

„Nadišiel čas, aby sme znova vyhrali LM. Máme silný káder a môžeme bojovať o všetky trofeje. Ostatné tri roky sme skončili vo štvrťfinále, posledná prehra s AS Rím (0:3) bola najhoršia zo všetkých,“ uviedol Messi v interview pre Radio Catalunya. Podľa 5-násobného najlepšieho svetového futbalistu sa Real Madrid odchodom Cristiana Ronalda poriadne oslabil, preto za najväčšieho konkurenta v LM považuje Juventus Turín. „Kráľovský klub je po odchode Cristiana Ronalda slabší a Juventus je tak favorit na triumf v LM,“ doplnil Messi, ktorý priznal, že bol veľmi prekvapený rozhodnutím CR7 opustiť Madrid.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Lionel Messi