Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žreb LM: Neapol v skupine proti PSG, do Plzne príde Real Madrid

Trojnásobný obhajca titulu vo futbalovej Lige majstrov Real Madrid sa v základnej G-skupine ročníka 2018/19 stretne s AS Rím, CSKA Moskva a Viktoriou Plzeň s triom Slovákov Matúšom Kozáčikom, Patrikom Hrošovským a Romanom Procházkom.

30.08.2018 19:20
real futbal lm Foto: ,
Hráči Realu Madrid oslavujú triumf v Lige majstrov.
debata

Rozhodol o tom štvrtkový žreb v DrawCentre UEFA v hoteli Grimaldi Forum v Monacu.

Taliansky vicemajster SSC Neapol so slovenským kapitánom Marekom Hamšíkom sa v C-skupine skonfrontuje s Parížom St. Germain, minulosezónnym finalistom FC Liverpool a Crvenou Zvezdou Belehrad, ktorá v 3. predkole vyradila slovenského šampióna Spartak Trnava.

Inter Miláno s obrancom Milanom Škriniarom si v B-skupine zahrá proti Barcelone, Tottenhamu Hotspur i PSV Eindhoven.

Žrebovalo sa zo štyroch výkonnostných košov. Real bol v prvom spoločne s Atleticom Madrid, Barcelonou, Bayernom Mníchov, Manchestrom City, Juventusom Turín, Parížom St. Germain a Lokomotivom Moskva. V druhom koši sa ocitli Borussia Dortmund, FC Porto, Manchester United, Šachtar Doneck, Benfica Lisabon, Hamšíkov Neapol, Tottenham Hotspur a AS Rím.

Do tretieho koša zaradili minulosezónneho finalistu FC Liverpool, Schalke 04 Gelsenkirchen, Olympique Lyon, AS Monaco, Ajax Amsterdam, CSKA Moskva, PSV Eindhoven a FC Valencia. Do štvrtého koša sa dostali Viktória Plzeň, FC Bruggy, Galatasaray Istanbul, Young Boys Bern, Škriniarov Inter Miláno, Hoffenheim 1889, Crvena Zvezda Belehrad a AEK Atény.

Žreb rozdelil kluby do ôsmich štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma-vonku. Do jarného osemfinále postúpia prví dvaja, ôsmi tretí sa presunú do 16-finále Európskej ligy UEFA.

Pri žrebe platilo pravidlo, že v jednej skupine sa nemohli stretnúť kluby z jednej krajiny. Rovnako tak nemohli v skupine na seba naraziť kluby z Ruska a Ukrajiny.

Tento ročník je už 64. v elitnej európskej súťaži, resp. 27. odkedy UEFA zaviedla Ligu majstrov. Prvé kolo skupinovej fázy je na programe 18.-19. septembra. Finále sa bude hrať v sobotu 1. júna 2018 v Madride na štadióne Metropolitano – v domovskom stánku Atletica.

Žreb skupinovej fázy LM 2018/19

A-skupina: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, AS Monaco, FC Bruggy
B-skupina: FC Barcelona, Tottenham Hotspur, PSV Eindhoven, Inter Miláno
C-skupina: Paríž St. Germain, SSC Neapol, FC Liverpool, Crvena Zvezda Belehrad
D-skupina: Lokomotiv Moskva, FC Porto, Schalke 04 Gelsenkirchen, Galatasaray Istanbul
E-skupina: Bayern Mníchov, Benfica Lisabon, Ajax Amsterdam, AEK Atény
F-skupina: Manchester City, Šachtar Doneck, Olympique Lyon, 1899 Hoffenheim
G-skupina: Real Madrid, AS Rím, CSKA Moskva, Viktoria Plzeň
H-skupina: Juventus Turín, Manchester United, FC Valencia, Young Boys Bern

Reakcie na žreb

Harry Kane, útočník Tottenham Hotspur (twitter): „Nemôžem sa dočkať tých veľkých európskych nocí! Je čas, aby sme sa oproti uplynulej sezóne ešte zlepšili.“

Karl-Heinz Rummenigge, šéf predstavenstva Bayernu Mníchov (dpa): „Je to atraktívna skupina, na ktorú sa veľmi tešíme. Cieľom je samozrejme osemfinále, ale nemôžeme podceniť ani jedného z troch súperov. Všetci v uplynulej sezóne vo svojich ligách dokázali, že sú veľmi silní. Ak chceme postúpiť, musíme byť veľmi sústredení.“

Monchi, športový riaditeľ AS Rím (AP): „Real Madrid je favorit v každej súťaži, v ktorej nastúpi. Je to úradujúci šampión, nebude to vôbec ľahké.“

Hans-Joachim Watzke, šéf predstavenstva Borussie Dortmund (AP): „Nie som príliš šťastný. Je to ťažká skupina. Atletico Madrid patrí medzi najlepšie tímy a zápasy s ním budú masívne.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Real Madrid #liga majstrov vo futbale