Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výroky Slavie sú za hranicou a škodia českému futbalu, reagovala asociácia

Futbalová asociácia ČR odsúdila výroky predstaviteľov Slavie Praha, ktorí po vyradení v treťom predkole Ligy majstrov Dynamom Kyjev ostro skritizovali rozhodcu aj UEFA. Podľa FAČR sú podobné výroky za hranou a poškodzujú český futbal.

15.08.2018 23:38
Slavia Praha, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Slavie Praha.
debata

Slavii sa nepáčilo, že v prvom zápase v Prahe skórovalo Dynamo po tom, ako rozhodcovia neprerušili hru, hoci na ihrisku boli dve lopty. Zápas sa skončil remízou 1:1.

V utorňajšej odvete v Kyjeve potom Slavia prehrala 0:2, keď márne protestovala proti neuznanému gólu Stanislava Tecla a druhému gólu Dynama z ofsajdu.

Predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík sa po odvete na sociálnych sieťach nevyberavo oprel do poľských rozhodcov aj podpredsedu UEFA Hrihorija Surkisa, ktorého vyzval na odstúpenie.

Ukrajinský funkcionár v rokoch 1993 až 2002 viedol Dynamo, ktoré pod jeho vedením kvôli korupcii na tri roky vylúčili z pohárov. Klub teraz vedie Surkisov brat Ihor.

„FAČR považuje výroky vedenia Slavie po odvete tretieho predkola Ligy majstrov na ihrisku kyjevského klubu za nešportové a tiež za hranicou rešpektu voči UEFA, jej predstaviteľom aj klubu Dynamo Kyjev,“ uviedla FAČR vo vyhlásení.

„Rétoriku vedenie Slavie vynesenú v emóciách považuje FAČR zároveň za prehnanú a poškodzujúcu všeobecne český futbal, a to nielen v očiach vedenia UEFA,“ dodal.

Asociácia sa snažila situáciu mierniť aj kvôli tomu, že česká reprezentácia v septembri nastúpi proti Ukrajine v Lige národov.

„FAČR si v tejto súvislosti tiež praje, aby sa mohli pred blížiacim sa zápasom oba reprezentačné tábory stopercentne sústrediť len a len na športové aspekt nadchádzajúceho zápasu,“ dodala asociácia vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Kyjev #SK Slavia Praha