Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf Slavie po vyradení v Kyjeve skritizoval rozhodcov aj UEFA

Predseda predstavenstva Slavie Jaroslav Tvrdík po utorňajšom vyradení z 3. predkola Ligy majstrov s Dynamom Kyjev tvrdo pustil do rozhodcov aj do Európskej futbalovej únie UEFA. Jej podpredsedu, Ukrajinca Hrihorija Surkisa, vyzval na rezignáciu.

15.08.2018 12:04
Vladimír Coufal Foto: ,
Sklamaný obranca Slavie Vladimír Coufal po zápase s Dynamom Kyjev.
debata (1)

Tvrdík ťažko niesol, že v prvom zápase v Prahe skórovalo Dynamo po tom, ako arbiter neprerušili hru, hoci na ihrisku boli dve lopty. Zápas sa skončil remízou 1:1. V odvete v Kyjeve prehrala Slavia 0:2, keď márne protestovala proti neuznanému gólu Stanislava Tecla a druhému gólu Dynama z jasného ofsajdu.

„Rozhodca hrubo ovplyvnili oba zápasy,“ napísal Tvrdík ihneď po odvete na twitter. „Podpredseda Surkis by mal odstúpiť a UEFA sa nesmie čudovať, čo fanúšikovia oprávnene skandujú v spojení s jej menom,“ pripomenul Tvrdík obľúbený pokrik fanúšikov „UEFA, mafia“.

Surkisa Tvrdík kritizoval už cez polčas. „Ak existuje spravodlivosť, za prvý aj dnešný zápas, tak to chlapci otočia. Napriek pánovi Surkisovi a jeho spolku!“ veril v obrat za stavu 0:1.

Podobný postup podľa neho nemôže ukrajinský tím tešiť. „Byť Dynamom, takto by som postúpiť naozaj nechcel. Som pyšný na náš tím a budeme tvrdo pracovať ďalej,“ dodal Tvrdík.

Podpredseda UEFA Surkis si neurobil v Česku dobré meno už vlani v decembri. Na valnom zhromaždení Futbalovej asociácie ČR vtedy vystúpil s prejavom, v ktorom hrozil príjazdom normalizačnej komisie, pokiaľ FAČR nezmení stanovy. Medzi rokmi 1993 až 2002 viedol práve Dynamo Kyjev, kde je teraz prezidentom jeho brat Ihor Surkis.

Kouč Slavie: Už chápem, prečo Dynamo nedostáva góly

Tréner Slavie Jindřich Trpišovský po prehre na pôde Dynama Kyjev pochopil, prečo súper takmer nedostáva góly.

„Chcel by som pochváliť našich hráčov za výkon zhruba od 15. minúty. Za to, ako hrali a ako sa prezentovali. Myslím, že sme odviedli dobrý výkon. Zvyšok mi príde absurdné hodnotiť, nemá zmysel sa vôbec o tom zápase baviť,“ povedal na tlačovej konferencii Trpišovský.

Slavia podľa neho proti favoritovi nesklamala. „Najväčšie pozitívum je, že keď sa dvojzápas spočíta, ani v jednom zápase sme neboli horším tímom. V niektorých fázach sme doma aj vonku dominovali. Hráči vyzerali výborne bežecky i herne,“ uviedol Trpišovský.

„Dvojzápas rozhodla efektivita, že súper šance premieňal a my nie. Na druhej strane po dnešku už chápem, prečo Dynamo nedostáva góly,“ dodal s odkazom na situáciu v 38. minúte odvety, keď rozhodca najprv uznali Teclov gól, ale po chvíli ho zrejme kvôli v ofsajde stojacemu Simonovi Delimu odvolali.

Slaviu po vyradení v kvalifikácii Ligy majstrov čaká základná skupina Európskej ligy.

„Hráme potom Európsku ligu, takže sa k rozhodcovi nemôžem vyjadriť. Už asi chápem tie vyjadrenie o bodajúcich osách,“ narážal Trpišovský na pondelňajší výrok kouča Dynama Alexandra Chackeviča.

Bieloruský tréner si po prvom dueli v Edene sťažoval na bodnutie ôs a pred odvetou uviedol, že jeho tím bude štípať ako otravný hmyz.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #SK Slavia Praha #Jaroslav Tvrdík