Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu čakajú dva dni smútku a potom druhá šanca

Futbalisti Crvenej Zvezdy vyparatili Trnave to isté, čo ona im v Belehrade. Trnavčania sa ujali v domácej odvete vedenia v 6. minúte. Ešte nedoznela radosť v hľadisku a ani na ihrisku a hostia bleskurýchlo vyrovnali.

15.08.2018 09:48 , aktualizované: 14:10
Spartak Trnava, Crvena Zvezda Foto: ,
Na snímke fanúšikovia Trnavy v odvete 3. predkola Ligy majstrov vo futbale FC Spartak Trnava - Crvena Zvezda Belehrad.
debata (12)

Ako to bolo týždeň predtým v Belehrade? Domáci viedli z penalty, ale vzápätí z prvého útoku ich radosť schladili trnavskí hráči vyrovnávajúcim gólom. Súperi sú si kvit.

Ani Belehrade a ani v Trnave sa už skóre 1:1 nezmenilo do konca zápasu. Lenže po trnavskej odvete muselo byť známe meno víťaza. Predlžovalo sa a až po sto minútach padlo rozhodnutie. V play off Ligy majstrov si zahrá srbský šampión.

V trnavskom tábore zavládlo rozčarovanie. O to väčšie, že hráči mali pocit, že neboli v tomto súboji slabší a mohli postúpiť.

„Teraz budeme dva dni smutní, ale život sa nekončí a máme sa ešte o čo biť,“ naznačil 35-ročný Marek Bakoš, ktorý sa stal najstarším strelcom gólu v Lige majstrov (EPM) v histórii trnavského futbalu.

Bývalý reprezentant a vyše stogólový ligový kanonier si otvoril strelecký účet v trnavskom drese. Potom zažilo domáce mužstvo najťažšiu a podľa všetkého aj kľúčovú minútu stretnutia. Za krátku stratu koncentrácie zaplatilo gólom a zrejme aj postupom.

„V takomto zápase sa nemôžeme dopúšťať takých chýb. Po krásnej akcii sme strelili gól, ale hneď na to sme pustili súpera do brejku, z čoho vyrovnal,“ povzdychol si trnavský tréner Radoslav Látal, ktorý vyžmýkal do posledných síl svoju základnu zostavu, v riadnom čase nestriedal a nových mužov poslal až po sto minútach, keď už jeho tím prehrával 1:2.

Bol to veľký a vyrovnaný boj v skvelej atmosfére, asi najlepšej od otvorenia nového trnavského štadióna, prispelo k nej aj asi 1500 fanúšikov Crvenej Zvezdy. Rozhodca ukázal trinásť žltých kariet a v závere nariadil v prospech slovenského mužstva pokutový kop. Godál napálil loptu do brvna, ale to už bežal nadstavený čas predĺženia a jeho tím prehrával 1:2. Keby vyrovnal, Trnava by síce neprehrala, ale na postup by to nestačilo.

Zápas desaťročia pre Trnavu Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Trnavy v odvete 3....

„V Belehrade sme neboli na hru Spartaka pripravení. Mali sme týždeň na to, aby sme sa na odvetu nachystali. Do Trnavy sme prišli vyhrať a dokázali sme to,“ komentoval stretnutie belehradský kouč Vladan Milojevič.

Spartak dosiahol v najprestížnejšej súťaži, do ktorej sa vrátil po 45 rokoch, viac, ako čakal, keď do nej minulý mesiac vstupoval. Pôsobil kompaktnejšie i sebavedomejšie ako v prvom súboji s Mostarom. Po 1. FC Košice, MŠK Žilina a Artmedii Petržalka, ktoré sa prebojovali do skupiny Ligy majstrov, je trnavský výsledok štvrtý najlepší vo vyše 25-ročnej histórii samostatnosti. K tomu, aby urobila Trnava ďalší krôčik vyššie, by potrebovala väčšiu kvalitu.

„Stálo nás to najmä veľa psychických síl, predovšetkým potom, čo sme inkasovali gól v predĺžení a mali sme v hlavách, že je všetko pasé. Hrali sme však do konca a odmenou bolo, že diváci nám tlieskali aj napriek prehre,“ domnieva sa stredopoliar Erik Grendel.

Dušan Jovančič (Belehrad) a vpravo Lukáš Grešák... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Spartak Trnava, Crvena Zvezda Dušan Jovančič (Belehrad) a vpravo Lukáš Grešák (Trnava).

V Lige majstrov Trnava skončila, ale pokračuje v play off Európskej ligy. Bude mať druhý pokus postúpiť do skupiny druhej najvýznamnejšej klubovej súťaže. Vo štvrtok sa dozvie meno súpera, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to bude Olimpija Ľubľana, ktorá v prvom zápase 3. predkola zdolala HJK Helsinki 3:0 a bude na podobnej výkonnostnej úrovni ako Legia Varšava či CZ Belehrad. Aj do tretice začne u súpera, odveta sa uskutoční na trnavskom štadióne o dva týždne.

„Keď sa niekto prebojuje do play off, nemôže byť slabý. Nečaká nás nič jednoduché. Ale čo by sme dali za to, keby nám niekto pred začiatkom sezóny sľúbil, že budeme hrať o účasť v skupine európskej súťaže. Ukázali sme, že dokážeme konkurovať aj futbalovo lepším mužstvám, keď dáme do hry srdce a tímovosť. Crvenu Zvezdu sme potrápili a to je pre nás nádej, že nebudeme bez šance ani v ďalšom kole,“ zdôraznil Grendel, s dvoma gólmi najlepší strelec Spartaka v tomto ročníku Ligy majstrov.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Erik Grendel