Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FOTO: Trnava zažije nájazd Srbov. Vedia vytvoriť aj takéto peklo

Dnes bude v Trnave futbalový sviatok. Spartak privíta v odvete 3. predkola Ligy majstrov UEFA srbského súpera FK CZ Belehrad.

14.08.2018 09:22
Belehrad chuligáni Foto: ,
Fanúšikovia Crvenej zvezdy počas zápasu s Partizanom.
debata

Trnavčania vybojovali v prvom zápase cennú remízu 1:1 a po lístkoch na odvetu sa tak logicky len zaprášilo.

Na tribúnach sa bude tiesniť 18 000 fanúšikov, očakáva sa aj plný sektor hostí. Do Trnavy by ich malo pricestovať okolo 1500.

Ako informuje web Spartaka, na zápase bude opäť okrem delegáta prítomný znova aj bezpečnostný manažér UEFA. Spartak je stále pod prísnym dohľadom a za akékoľvek nešportové prejavy na tribúnach bude tvrdo pykať.

A to najmä za nešportové pokriky s politickým podtónom (aj napríklad za Kosovo je srdce Srbije), zakázané symboly, prejavy rasizmu či pyrotechniku. Za každý, čo i len náznak z uvedeného, môže klubu hroziť nielen obrovská finančná pokuta, ale najmä niekoľkozápasové zatvorenie vlastnej arény, ale i zákaz výjazdu na štadión súpera.

Majiteľ a klub pre fanúšikov pripravili aj jedno prekvapenie. Pre prvých tisíc fanúšikov uhradí lístok na zápas či už v Salzburgu/Skhen­diji alebo Ľubľane/Helsinkách. Ak bude v zápase s Belehradom z hľadiska fandenia všetko v poriadku, bude to poďakovanie za podporu a doterajšie skvelé fandenie a správanie sa v európskych pohároch.

Dnes sa brány trnavského štadióna otvoria už o 18.30 (duel má výkop o 20.30). Samozrejmosťou budú viacstupňové kontroly, ktoré zdržia príchod na štadión. Tie budú platiť pre každého fanúšika a bez ohľadu na blížiaci sa zápas.

Klub upozorňuje, že pri vstupoch sa budú kontrolovať aj identifikačné doklady, v prípade zistenia, že srbskí fanúšikovia budú mať lístky zakúpené do sektorov domácich, budú premiestnení do sektoru hostí.

Do hľadiska nie je možný vstup zo zakázanými predmetmi ako sú dáždniky, zapaľovače, pyrotechnika a podobne. Na zápas bude na štadióne a v uliciach mesta dohliadať niekoľko stovák bezpečnostných zložiek. Keďže zápas je označený za rizikový, v okolí štadióna a na na štadióne platí zákaz predaja alkoholických nápojov, výnimkou je desaťstupňové pivo.

Fanúšikovia CZ Belehrad, alebo ak chcete Delije, majú povesť jedných z najvášnivejších a najproblematic­kejších na starom v kontinente. Svoje si s nimi užili vo viacerých mestách najmä v Európe, pri ich návšteve sú vždy pozore bezpečnostné zložky.

Pozrite sa na fotkách, akú atmosféru – pozitívnu či negatívnu – vedia vytvoriť na zápasoch.

Výtržnosti chuligánov na belehradskom derby Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Crvenej Zvezdy počas zápasu s...

Београд је црвена звезда

Príspevok, ktorý zdieľa Francesco Testi (@francescotesti5),

#delije

Príspevok, ktorý zdieľa Delije 1️⃣9️⃣8️⃣9️⃣ (@lude_delije_),

#delije

Príspevok, ktorý zdieľa Delije 1️⃣9️⃣8️⃣9️⃣ (@lude_delije_),

#delije

Príspevok, ktorý zdieľa Delije 1️⃣9️⃣8️⃣9️⃣ (@lude_delije_),

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #liga majstrov vo futbale