Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava na veľký triumf gól nepotrebuje. Ale pomohol by jej

Beznádejne vypredaný štadión, stopercentný prístup a nadšený výkon. To sú hlavné trnavské atribúty, ktoré by mali dnes viesť k historickému úspechu Spartaka v ére slovenskej samostatnosti.

14.08.2018 06:00
Spartak Trnava, Crvena zvezda Belehrad Foto: ,
Základná jedenástka Spartaka Trnava pred zápasom na pôde Crvenej zvezdy Belehrad.
debata

Ak dnes vyradí favorizovanú Crvenu zvezdu Belehrad, postúpi do play off najprestížnejšej klubovej súťaže. To je zároveň istota, že si zahrá prvý raz minimálne v skupinovej časti Európskej ligy.

Ak si Trnavčania v súboji so srbským šampiónom udržia čisté konto, nepotrebujú na postup streliť už ani gól. Ich hlavnou devízou bude opäť dobrá obrana. V aktuálnej sezóne doma inkasovali zatiaľ len raz – pred týždňom od Legie Varšava, ktorá na Štadióne Antona Malatinského vyhrala 1:0, ale nestačilo jej to na postup. To všetko si uvedomuje aj trnavský tréner.

„Na postup nám stačí remíza 0:0. Naša hra je postavená na defenzíve a z nej budeme vychádzať aj doma,“ zdôraznil Látal, ktorý stále považuje belehradské mužstvo za favorita dvojzápasu. „Sme iba v polčase a čaká nás veľmi ťažké stretnutie. Poznáme silu Crvenej zvezdy,“ tvrdí.

Pravda, len na bránenie a pasivitu by jeho zverenci mohli doplatiť. Potrebujú podať sebavedomý a aktívny výkon, ktorý im otvorí cestu na vyššie poschodia európskeho futbalu.

„Čaká nás odveta, ktorá bude ešte náročnejšia ako prvý zápas v Belehrade,“ domnieva sa trnavský stredopoliar Erik Grendel, ktorý skóroval vo Varšave i v Belehrade.

Obaja dnešní súperi zvládli bez problémov generálku na vzájomné stretnutie, výkop má o 20.30. Spartak zdolal v lige Michalovce (3:0) a rovnaké skóre sa zrodilo aj v zápase Crvenej zvezdy. V domácej súťaži si poradila so Spartakom Subotica (ten prekvapujúco vyradil v 2. predkole Európskej ligy Spartu Praha).

Trnavčania v prvom stretnutí zaskočili svojho súpera. Belehradčania v ňom len druhý raz v aktuálnej sezóne remizovali a inkasovali doma prvý gól. Predchádzajúcu remízu si pripísali na ihrisku lotyšskej Jūrmaly (0:0) v 1. predkole Ligy majstrov.

Futbalová bitka v Belehrade Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na snímke vľavo hráč FC Spartak Trnava Erik...

Srbský tím považuje súboj v Trnave za najvýznamnejší v doterajšom priebehu sezóny. „Nemôžem sľúbiť žiadny výsledok, ale urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali. Sme pripravení bojovať až do poslednej sekundy, aby sme dosiahli náš cieľ,“ vyjadril sa pre klubovú stránku stredopoliar Veljko Simič.

Postupujúci tím z dvojzápasu Trnava – Belehrad sa stretne v play off Ligy majstrov s najväčšou pravdepodobnosťou s rakúskym šampiónom Salzburgom, ktorý v prvom stretnutí 3. predkola zdolal FK Škendija 79 (3:0). Ak Trnavčania cez Belehrad neprejdú, budú pokračovať v play off Európskej ligy a ich súperom bude jeden z dvojice Olimpija Ľubľana – HJK Helsinki (prvý zápas sa skončil 3:0).

CZ neprehrala pol roka

Futbalisti CZ Belehrad nenašli premožiteľov pol roka. Naposledy podľahli CSKA Moskva 0:1 na jeho pôde 21. februára tohto roku. Prvý zápas sa skončil v Belehrade bez gólov, takže do osemfinále Európskej ligy postúpilo ruské mužstvo. Odvtedy odohrala CZ 28 zápasov – v lige, pohároch i príprave a v horšom prípade remizovala (4×), podstatnú väčšinu zápasov vyhrala. V deviatich súbojoch nového ročníka inkasovala len dva góly. Okrem Trnavy v prvom zápase pred týždňom ešte v lige vo Voždovaci, ktorý však vyhrala 2:1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Crvena Zvezda Belehrad