Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavčania by v Belehrade radi zopakovali Varšavu

Futbalistov Spartaka Trnava čaká piaty zápas v aktuálnom ročníku Ligy majstrov. Na ihrisku súpera ešte neprehrali: v Mostare vybojovali remízu 1:1 a vo Varšave zdolali Legiu 2:0.

07.08.2018 06:00
Radoslav Látal Foto: ,
Tréner futbalistov Spartaka Trnava Radoslav Látal počas tlačovej konferencie pred zápasom s Crvenou Zvezdou Belehrad.
debata (2)

O podobnú senzáciu sa dnes chcú pokúsiť v Belehrade. V 3. predkole najprestížnejšej súťaže ich čaká od 20.30 na štadióne Rajka Mitiča najúspešnejší srbský klub Crvena zvezda Belehrad. Dôležité bude, ako sa dokáže mužstvo vyrovnať so slabšími výkonmi i výsledkami v domácej súťaži.

Ani do Varšavy pred dvoma týždňami necestovalo v najlepšej nálade, hráči mali v hlave čerstvú prehru v Senici, ale dokázali sa s tým vyrovnať.

Látal mení zloženie mužstva, iná zostava hráva v lige, iná v pohári. Kým v domácej súťaži dostáva priestor v bránke Rusov, v Lige majstrov zostáva jednotkou Chudý. „Tréner nás strieda, akceptujeme to, sme spokojní, že si obaja zachytáme. Čo bude neskôr, to sa uvidí,“ reagoval trnavský brankár.

Marek Bakoš počas tréningu Trnavy pred prvým... Foto: TASR, Martin Baumann
Marek Bakoš Marek Bakoš počas tréningu Trnavy pred prvým zápasom 3. predkola Ligy majstrov na pôde Crvenej zvezdy Belehrad.

Zdôraznil, že v pohári bojuje mužstvo nielen za Trnavu, ale aj za slovenský futbal, za jeho lepší koeficient. „Bude dôležité, ako zvládneme dnešný zápas. Keď som chytal v Česku, pred vyše rokom hrala Crvena zvezda so Spartou a zvíťazila v oboch stretnutiach. Ale už sme sa presvedčili, že s každým súperom sa dá hrať. Očakávam náročný a búrlivý zápas pred horkorvným obecenstvom. Musíme hrať s rozumom a pokúsime sa streliť aj gól,“ približoval svoju predstavu Martin Chudý.

Belehradský tím je favoritom dvojzápasu. Zverenci trénera Vladana Milojeviča sú v tejto sezóne zatiaľ takmer stopercentní. Len v 1. predkole remizovali na pôde lotyšského Spartaks Jurmala 0:0, v odvete vyhrali 2:0.

V 2. predkole dva razy zdolali súpera z Litvy Suduva Marijampole (3:0 a 2:0), takže zatiaľ ešte v štyroch zápasoch neinkasovali. V domácej súťaži v troch zápasoch získali plný počet bodov a sú na čele tabuľky.

Po tom, čo si Spartak poradil s Legiou, je súper opatrný. „Spartak vyradil poľského majstra, čo veľa hovorí o jeho kvalite. Musíme sa sústrediť na prvý zápas. Čakám taktický boj,“ vyhlásil pre klubový web stredopoliar Branko Jovičič. V kádri CZ sú dvaja hráči (obranca Rodič a stredopoliar Radonjič), ktorí boli aj v srbskom tíme na nedávnych MS.

Včerajší žreb v Nyone rozhodol, že ak Spartak vyradí Belehrad, v play off sa stretne s úspešnejším z dvojice Salzburg – Škendija Tetovo (Mac.). Ak vypadne, tak bude pokračovať v play off Európskej ligy a nastúpi proti jednému z dvojice Olimpija Ľubľana – HJK Helsinki.

Slovan v prípade postupu cez Rapid Viedeň čaká Hajduk Split alebo FCSB Bukurešť, ak bude úspešný AS Trenčín v súboji s Feyenoordom, zmeria si sily so Sturmom Graz alebo AEK Larnaka.

Spartak už bez Vlaska

V trnavskej výprave, ktorá včera odletela do Belehradu, chýbala jedna z doterajších opôr Ján Vlasko (28). Stredopoliar sa vrátil pred rokom do Trnavy zo Zaglebie Lubin, kde pôsobil dva roky. Na vlastnú žiadosť chce teraz opustiť Trnavu a za týmto jeho rozhodnutím sa skrývajú nezhody s novým trénerom Radoslavom Látalom. Vlasko nedávno rozhodol ligový zápas so Zlatými Moravcami, keď premenil penaltu a vo Varšave strelil druhý gól do siete Legie, ktorý napokon znamenal postup mužstva do 3. predkola Ligy majstrov. Rodák z Bojníc momentálne trénuje s béčkom (nastúpil zaň uplynulý víkend proti Šali) a bude si hľadať nový angažmán.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Crvena Zvezda Belehrad