Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Saláta sa vrátil po roku. Verí, že Slovan postúpi

Slovenský futbalový obranca klubu ŠK Slovan Bratislava Kornel Saláta odohral v nedeľu svoj prvý zápas v základnej zostave po takmer roku.

02.08.2018 11:21
Kornel Saláta, Gino Van Kessel Foto: ,
Kornel Saláta zo Slovana v súboji s Ginom Van Kesselom z Trenčína.
debata

Tridsaťtriročný stopér nastúpil v domácom stretnutí najvyššej súťaže proti Podbrezovej (3:0). Napriek dlhej pauze spôsobenej zranením kolena sa rodák z Kamenice nad Hronom cítil na ihrisku dobre.

„Koleno drží, takže všetko je v poriadku. Samozrejme, po dlhom výpadku to nebolo z mojej strany stopercentné, ale budem naďalej tvrdo makať, aby som hral lepšie a lepšie. Vážim si, že mi tréner dal šancu. Chcel som zabojovať o svoje miesto v zostave a hlavne pomôcť mužstvu k čo najlepšiemu výsledku,“ uviedol Saláta pre oficiálny web „belasých“.

Účastník majstrovstiev sveta 2010 i majstrov­stiev Európy 2016 sa zranil 13. augusta 2017 v dueli 4. kola Fortuna ligy proti FC DAC 1904 Dunajská Streda, o mesiac neskôr 14. septembra absolvoval chirurgický zákrok – plastiku predného skríženého väzu ľavého kolena a jesenná časť sezóny sa pre neho skončila.

Kornel Saláta v reprezentačnom drese Slovenska. Foto: SITA/AP, Brian Lawless
Kornel Saláta Kornel Saláta v reprezentačnom drese Slovenska.

Na prvé stretnutie po zranení nastúpil 18. apríla 2018, v semifinálovej odvete Slovnaft Cupu proti Spartaku Trnava odohral 10 minút. Do záveru ročníka stihol naskočiť ešte do troch duelov, v ligových meraniach síl proti Trnave, Dunajskej Strede a Žiline dovedna nastúpil na 48 minút.

Najbližšie stretnutie čaká hráčov ŠK Slovan vo štvrtok, „belasí“ doma nastúpia na odvetný zápas 2. predkola Európskej ligy proti maltskému FC Balzan s úvodným výkopom o 19.30 h. Slovan ide do odvety s jasným cieľom.

Zmazať manko z minulotýždňového zápasu na Malte a postúpiť do ďalšej fázy. Z úvodného zápasu si priniesol prehru 1:2, čiže na postup mu stačí zvíťaziť najtesnejším rozdielom 1:0. Ak však inkasuje, musí streliť súperovi o dva góly viac. Saláta očakáva podobný duel ako s Podbrezovou.

"Musíme hrať podobne ako s Podbrezovou, avšak vo vyššom tempe. Od úvodnej minúty chceme hrať agresívne, na jeden dotyk a ofenzívne, aby sme čo najskôr otvorili skóre. Pohárová matematika je úplne jasná, treba zároveň pozorne brániť a udržať nulu. Som presvedčený, že ak tieto atribúty splníme, tak zvíťazíme a postúpime.

Vonku sme síce tesne prehrali, no strelili sme gól, ktorý môže byť veľmi dôležitý. V odvete to tiež nebude jednoduché, súper bude podobne ako cez víkend Podbrezová brániť s deviatimi hráčmi pred šestnástkou. V nedeľu sme si to dobre nacvičili, dali sme tri góly, takže by bolo dobré to zopakovať,“ povedal 40-násobný slovenský reprezentant. Víťaz súboja sa v ďalšej fáze druhej najprestížnejšej európskej súťaže stretne s rakúskym Rapidom Viedeň.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Kornel Saláta #FC Balzan