Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saláta sa vrátil po roku. Verí, že Slovan postúpi

Slovenský futbalový obranca klubu ŠK Slovan Bratislava Kornel Saláta odohral v nedeľu svoj prvý zápas v základnej zostave po takmer roku.

02.08.2018 11:21
Kornel Saláta, Gino Van Kessel Foto: ,
Kornel Saláta zo Slovana v súboji s Ginom Van Kesselom z Trenčína.
debata

Tridsaťtriročný stopér nastúpil v domácom stretnutí najvyššej súťaže proti Podbrezovej (3:0). Napriek dlhej pauze spôsobenej zranením kolena sa rodák z Kamenice nad Hronom cítil na ihrisku dobre.

„Koleno drží, takže všetko je v poriadku. Samozrejme, po dlhom výpadku to nebolo z mojej strany stopercentné, ale budem naďalej tvrdo makať, aby som hral lepšie a lepšie. Vážim si, že mi tréner dal šancu. Chcel som zabojovať o svoje miesto v zostave a hlavne pomôcť mužstvu k čo najlepšiemu výsledku,“ uviedol Saláta pre oficiálny web „belasých“.

Účastník majstrovstiev sveta 2010 i majstrov­stiev Európy 2016 sa zranil 13. augusta 2017 v dueli 4. kola Fortuna ligy proti FC DAC 1904 Dunajská Streda, o mesiac neskôr 14. septembra absolvoval chirurgický zákrok – plastiku predného skríženého väzu ľavého kolena a jesenná časť sezóny sa pre neho skončila.

Kornel Saláta v reprezentačnom drese Slovenska. Foto: SITA/AP, Brian Lawless
Kornel Saláta Kornel Saláta v reprezentačnom drese Slovenska.

Na prvé stretnutie po zranení nastúpil 18. apríla 2018, v semifinálovej odvete Slovnaft Cupu proti Spartaku Trnava odohral 10 minút. Do záveru ročníka stihol naskočiť ešte do troch duelov, v ligových meraniach síl proti Trnave, Dunajskej Strede a Žiline dovedna nastúpil na 48 minút.

Najbližšie stretnutie čaká hráčov ŠK Slovan vo štvrtok, „belasí“ doma nastúpia na odvetný zápas 2. predkola Európskej ligy proti maltskému FC Balzan s úvodným výkopom o 19.30 h. Slovan ide do odvety s jasným cieľom.

Zmazať manko z minulotýždňového zápasu na Malte a postúpiť do ďalšej fázy. Z úvodného zápasu si priniesol prehru 1:2, čiže na postup mu stačí zvíťaziť najtesnejším rozdielom 1:0. Ak však inkasuje, musí streliť súperovi o dva góly viac. Saláta očakáva podobný duel ako s Podbrezovou.

"Musíme hrať podobne ako s Podbrezovou, avšak vo vyššom tempe. Od úvodnej minúty chceme hrať agresívne, na jeden dotyk a ofenzívne, aby sme čo najskôr otvorili skóre. Pohárová matematika je úplne jasná, treba zároveň pozorne brániť a udržať nulu. Som presvedčený, že ak tieto atribúty splníme, tak zvíťazíme a postúpime.

Vonku sme síce tesne prehrali, no strelili sme gól, ktorý môže byť veľmi dôležitý. V odvete to tiež nebude jednoduché, súper bude podobne ako cez víkend Podbrezová brániť s deviatimi hráčmi pred šestnástkou. V nedeľu sme si to dobre nacvičili, dali sme tri góly, takže by bolo dobré to zopakovať,“ povedal 40-násobný slovenský reprezentant. Víťaz súboja sa v ďalšej fáze druhej najprestížnejšej európskej súťaže stretne s rakúskym Rapidom Viedeň.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Kornel Saláta #FC Balzan