Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava zažila radosť cez slzy. Prehrala a oslavovala

Presilovka o dvoch hráčov, prehra o gól a postup do tretieho predkola Ligy majstrov. Trnavčania prvý raz vo svojej histórii podľahli doma v najprestížnejšej klubovej súťaži Lige majstrov (EPM), ale vyradili favorizovanú Legiu Varšava.

01.08.2018 08:18
Trnava, Legia Foto: ,
Hráči Trnavy oslavujú postup cez Legiu Varšava.
debata (1)

„Pánboh zaplať za dve červené karty,“ vravel s úľavou po zápase trnavský tréner Radoslav Látal.

Ktovie, ako by všetko dopadlo, keby poľský šampión odohral celý zápas v kompletnom zložení. Hoci dlho z neho hrôza nešla. Prehrával po prvom zápase 0:2, ale na domácich nevyletel, ako sa čakalo. V Trnave nehorela tráva, ktorú ktosi primaľoval, aby bola ešte zelenšia a zelení boli od nej čoskoro aj viacerí hráči. Legia osem minút pred prestávkou prišla o prvého vylúčeného, ale Spartak z presilovky nevyťažil nijakú výhodu.

„Prežívame radosť cez slzy. V odvete sme prehrali, Legia bola lepšia a trápila nás až do konca,“ komentoval Erik Grendel, ktorý v lete posilnil Trnavu, ale predtým tri roky pôsobil v poľskej lige. „Boli sme dosť pasívni a mohlo sa nám to vypomstiť, keby súper strelil v závere druhý gól. Potom by sme ľutovali, že sme neboli aktívnejší. Mali sme si to s ním po futbalovej stránke rozdať a nielen sa brániť.“

Podľa neho všetko bolo len v hlavách. „Báli sme sa o výsledok, mali sme stále v hlave, aby sme neinkasovali a nemysleli sme na to, aby sme strelili ďalší gól a rozhodli skôr. Mali sme o hráča viac a mali sme viac útočiť,“ pokračoval Grendel, ktorého reakcie charakterizovali atmosféru po zápase. Miešala sa v nich veľká radosť s rozpakmi.

Tréner Trnavy Radoslav Látal. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Radoslav Látal Tréner Trnavy Radoslav Látal.

Autor jedného z dvoch gólov vo Varšave potvrdzoval, že odveta bola neporovnateľne ťažšia ako prvý zápas. „Videli ste to sami. Legia nemala čo stratiť, gól jej dal krídla. Začala veriť, že to môže naozaj dotiahnuť k postupu. Ale dnes bolo šťastie na našej strane.“

Po viac ako hodine hry potrestala Legia nepochopiteľnú pasivitu domácich, strelila vedúci gól a chytila sa. A mala polhodinu čas (rozhodca pridal v druhom polčase päť minút) na obrat. Úradovala psychika, stúpala nervozita a Spartak sa triasol o postup. Keď sa však Legia chystala na záverečný finiš, po Vešovičovi videl červenú kartu aj Antolič. V hektickom zápase mohla Trnava spečatiť postup, ale gól už nepadol.

Trnava postúpila cez Legiu Varšava Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Sprava: Boris Godál z Trnavy a Krysztof...

Trnava v štrnástom zápase na domácom trávniku v Lige majstrov (EPM) prvý raz podľahla. O niekoľko týždňov uplynie polstoročie od jej prvého zápasu v tejto súťaži.

V 3. predkole sa na budúci týždeň najprv u súpera stretne Spartak s úspešnejším zo srbsko-litovského súboja Crvena Zvezda Belehrad – Suduva Marijampole (v prvom zápase vyhrala CZ 3:0). Trnavčania majú istotu najmenej ďalších štyroch stretnutí v pohárovej Európe. Klub by preto rád rozšíril a posilnil káder. Na výpomoc by mohol prísť skúsený útočník Marek Bakoš z Viktorie Plzeň.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava #Crvena Zvezda Belehrad