Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava vydrela postup. Doma proti oslabenej Legii však prehrala

Futbalisti Spartaka Trnava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov 2018/2019. Mužstvu aktuálneho slovenského šampióna dala definitívu utorňajšia odveta 2. predkola proti Legii Varšava.

31.07.2018 22:28
Spartak, Legia Foto: ,
Mužžstvo Trnavy počas futbalového zápasu 2. predkola Ligy majstrov UEFA 2018/2019 medzi FC Spartak Trnava (SR) - Legia Varšava.
debata (46)

V nej doma pred zaplnenými tribúnami Štadióna Antona Malatinského síce Spartak prehral 0:1, ale v súčte s minulotýždňovým triumfom v poľskej metropole 2:0 mu to napokon stačilo na prienik ďalej.

Trnava sa v ďalej fáze kontinentálneho pohára číslo jeden stretne s lepším z dvojice Crvena zvezda Belehrad – FK Suduva Marijampolé. V úvodnom stretnutí zvíťazili hráči favorizovaného srbského mužstva 3:0.

Ako prví pohrozili v 9. min domáci, slabý pokus Jirku bez problémov kryl Malarz. Legia vedomá si nepriaznivej situácie sa snažila tlačiť do ofenzívy, no tím Spartaka hral kompaktne a využíval každú možnosť na protiútok.

V 12. min sa však Trnavčania nevyhli zaváhaniu v šestnástke, Godálov nevydarený odkop už-už mieril do domácej bránky, Chudý v poslednej chvíli zažehnal pohromu. Zakrátko sa dostal k hlavičkovému zakončeniu Kanté, lopta napokon nesmerovala medzi tri žrde.

V 17. min Martin Tóth našiel „uličkou“ Jirku, ale jeho prudkú strelu Malarz vyrazil na roh. Ešte do prestávky oslabil Legiu stredopoliar Vešovič, v 37. min inkasoval druhú žltú kartu po faule na Grendela. „Spartakovci“ pred odchodom do šatní mohli využiť početnú prevahu, strely Egha a Greššáka sa neujali.

Po zmene strán stavila Legia všetko na jednu kartu, z lavičky prišli podporiť útok Cafú a Carlitos. Aktivita sa hosťom vyplatila v 63. min – po odvrátenom rohovom kope odcentroval Carlitos a Astiz zblízka prekonal Chudého – 0:1.

V 68. min mohol pridať druhý gól Kanté, ale trnavský gólman sa vyznamenal pri jeho strele zvnútra šestnástky. V 76. mala Trnava k dispozícii priamy kop z hranice pokutového územia, ale Rada trafil iba do múru.

Trnava postúpila cez Legiu Varšava Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Sprava: Boris Godál z Trnavy a Krysztof...

Päť minút pred koncom videl červenú kartu ďalší hráč Legie Antolič. Poliaci sa následne nezmohli na ohrozenie trnavskej bránky, a tak sa odvetný zápas 2. predkola LM skončil najtesnejšou výhrou hostí.

FC Spartak Trnava (SR) – Legia Varšava (Poľ.) 0:1 (0:0)

  • prvý zápas 2:0, do 3. predkola LM 2018/2019 postúpil FC Spartak Trnava

    Gól: 63. Astiz, ŽK: 60. Martin Tóth, 90. Vlasko – 25. Vešovič, 81. Antolič, ČK: 37. Vešovič, 85. Antolič (obaja Legia) obaja po 2. ŽK, rozhodovali: Reinshreiber – Krasikow, Hassan (všetci Izr.)

    FC Spartak Trnava: Chudý – A. Kadlec, Martin Tóth, Godál, Čonka – Jirka, Greššák, A. Sloboda (76. Vlasko), J. Rada, Grendel (70. Miesenböck) – Egho (90.+ Hladík)

    Legia Varšava: Malarz – Wieteska, Astiz, Pazdan (53. Carlitos), Hloušek – Maczyňski (80. Hämäläinen) – Vešovič, Radovič (46. Cafú), Antolič – Kanté, Kucharczyk

Hlasy po zápase

Radoslav Látal, tréner Spartaka Trnava /zdroj: RTVS/: „Nebolo to z našej strany ideálne, ale zaplať pán Boh za dve červené karty, ktoré dostal súper, čím si skomplikoval odvetu. Potvrdilo sa to, čo som hovoril už na predzápasovej tlačovej konferencii, teda že to bude ťažký zápas. Ukázala sa kvalita Legie, vďakabohu, že to takto dopadlo. Týmto zápasom sme žili celý týždeň, sme radi, že sme potešili fanúšikov, je to nádherné.“

Dean Klafurič, tréner Legie Varšava: „Taký je futbal. Postup sme si podľa môjho názoru prehrali už v prvom zápase, keď sme v závere inkasovali druhý gól. Dnes sme však ukázali, že vieme hrať lepšie. Som hrdý na mojich hráčov, pretože bojovali do konca aj za nepriaznivých okolností. Napriek oslabeniu sme dokázali streliť gól a neboli sme ďaleko od toho, aby sme si vybojovali predĺženie.“

Erik Grendel, stredopoliar Spartaka /zdroj: RTVS/: „Bolo to mojich najdlhších 20 minút v živote, keď som v závere musel sledovať zápas z lavičky. Chlapci to však ubojovali a ideme ďalej. Všetko je to v hlavách, báli sme sa o výsledok namiesto toho, aby sme využili početnú výhodu. Z toho potom vyústil gól Legie, zaplať pán Boh, že sme nedostali druhý. Základom nášho úspechu bolo víťazstvo 2:0 vo Varšave. Ideme si za svojím snom, nerozprávame o ňom nahlas, ale potichu sa za ním vkrádame.“

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava