Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zabudnite na ligu. Do Trnavy prichádza Legia

Futbalisti Spartaka Trnava majú v úvode sezóny dve tváre. Pohárovú a ligovú.

30.07.2018 22:54
Radoslav Látal Foto: ,
Radoslav Látal na tréningu Spartaka Trnava.
debata (1)

Prvá je príťažlivá, v troch zápasoch v predkolách Ligy majstrov vybojovali dve výhry a jednu remízu v Mostare. Druhá vyvoláva rozpaky. Najprv prehra so Senicou (0:1) a naposledy chudobné víťazstvo nad Zlatými Moravcami po veľkom trápení (1:0).

„Zabudnime na ligu. Tešme sa na utorok. Užime si to,“ vyzýval trnavský tréner Radoslav Látal po sobotňajšom ligovom zápase. Podľa neho jeho zverenci už mali v hlavách pohárovú odvetu s Legiou Varšava. Stoja na prahu pekného úspechu. V prvom zápase 2. predkola vyhrali na pôde veľkého favorita 2:0. Utorňajšia odveta sa začína od 20.30 a štadión je beznádejne vypredaný.

Pred týždňom vo Varšave mohla Legia hovoriť o prijateľnej prehre. Sama si väčšie možnosti nevypracovala, ale Trnavčania spálili niekoľko ďalších výborných šancí.

Trnava vyhrala vo Varšave Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Legie počas prvého zápasu 2....

A predsa pred odvetou tréner Látal tvrdí, že favoritom je naďalej Legia. „Stále nie je nič rozhodnuté. Čaká nás ešte ťažká práca,“ vyhlásil. „Verím, že je v našich silách zvíťaziť v Trnave o tri góly…“ tvrdí zasa chorvátsky kouč Legie Dean Klafurič.

Sebavedomie Legie po uplynulom víkende stúplo, po troch prehrách po sebe konečne v domácej súťaži zabrala a zvíťazila na pôde Korony Kielce 2:1, po prestávke otočila výsledok vďaka gólom Maczynského a Kanteho. „Ukázali sme silný charakter. Presvedčil som sa, akú pevnú psychiku majú moji hráči. Pre nás to bola príprava na utorkový, veľmi dôležitý zápas na Slovensku,“ komentoval Klafurič.

Jedna z opôr Legie Sebastian Szymaňski na klubovom webe vyhlásila, že tím vydá zo seba v utorok sto percent. „Po prvom súboji so Spartakom sme cítili zlosť, pretože sme prehrali zápas, ktorý sme nemali právo prehrať,“ pripomenul stredopoliar Legie.

Tréner súpera nechal v uplynulom ligovom kole oddychovať niektorých hráčov, ale to isté urobil aj Látal. Na zápas so Zlatými Moravcami nastúpilo v základe sedem iných hráčov v porovnaní s pohárovým vo Varšave. Práve tento moment podľa Trnavčana Vlaska vysvetľuje aj výkyvy v hre mužstva.

Radoslav Látal na tlačovej konferencii pred... Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Radoslav Látal Radoslav Látal na tlačovej konferencii pred zápasom proti Legii Varšava.

"Bolo vidieť, že herne nám to nefunguje. Každý zápas sa zmení šesť hráčov, z majstrovskej sezóny sme hrali asi piati. Hľadáme sa. Najdôležitejšie je víťazstvo, ktorým, verím, sa v lige nakopneme,“ komentoval Vlasko, ktorý rozhodol o výhre nad Zlatými Moravcami z penalty a skóroval predtým aj vo Varšave.

V predchádzajúcom zápase v Lige majstrov s Mostarom si Trnava odpykávala trest od UEFA a hralo sa pred prázdnymi tribúnami. Pôvodne mal klub uzatvorené ihrisko na dve stretnutia, ale vymodlil si odpustenie polovice trestu. V utorok sa diváci vrátia na tribúny. Do predaja išli dodatočne aj vstupenky do pôvodne uzavretých sektorov, ale aj tie sa okamžite vypredali.

Z bezpečnostných dôvodov zostanú uzavreté len dva sektory. V hľadisku bude vyše 18-tisíc divákov, plný bude aj sektor fanúšikov Legie, ktorá dostala 1840 lístkov.

Legia je päťkrát drahšia

V utorok sa na trnavskom štadióne stretnú dva tímy nerovnakej váhovej kategórie. Legia má ročný rozpočet 60 miliónov eur, Trnava štyri milióny. V poľskom veľkoklube pracuje 107 zamestnancov, v trnavskom sedem. Káder poľského šampióna má na futbalovom trhu podľa zahraničných webov hodnotu 32,9 milióna eur, trnavského 6,6 milióna.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava