Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bude to iná Legia ako pred týždňom, varuje tréner Trnavy Látal

Tréner slovenského futbalového šampióna FC Spartak Trnava Radoslav Látal sa teší na utorkovú odvetu 2. predkola Ligy majstrov 2018/2019 proti poľskej Legii Varšava.

30.07.2018 20:12
Radoslav Látal Foto: ,
Radoslav Látal na tlačovej konferencii pred zápasom proti Legii Varšava.
debata

V prvom súboji v Poľsku vyhral slovenský tím 2:0, pred druhým duelom je teda bližšie k postupu do ďalšej fázy súťaže.

„Na zápas sa tešíme, bude to pre nás sviatok. Stále platí, že Legia je z nášho pohľadu favorit, aj keď sme u súpera dosiahli výborný výsledok. Ostávame pevne na zemi. Koncentrujeme sa na to, aby sme v odvete podali čo najlepší výkon. Bude to sviatok futbalu,“ povedal Látal na oficiálnej predzápasovej tlačovej konferencii na Štadióne Antona Malatinského.

Zápas pod taktovkou Izraelčana Roia Reinshreibera má v utorok 31. júla výkop o 20.30 h SELČ. Kouč Látal deň pred duelom verí, že k dispozícii bude mať všetkých hráčov. „Nomináciu na zápas urobíme až po pondelkovom večernom tréningu,“ poznamenal popoludní.

Látal počas víkendu pozorne sledoval ligový súboj Legie s Koronou Kielce a aj si ho rozanalyzoval. „Vo Varšave sme odohrali dobrý zápas. Vieme, že v odvete nás čaká veľmi silná Legia. Iná, aká bola v prvom súboji,“ doplnil.

Radoslav Látal na tréningu Spartaka Trnava. Foto: TASR, Lukáš Grinaj
Radoslav Látal Radoslav Látal na tréningu Spartaka Trnava.

Kapitán Trnavy Boris Godál pred odvetou podčiarkol, že v úvodnom súboji o triumfe nerozhodli len dvaja hráči ako autori presných zásahov. „Prvý zápas nám nevyhrali dvaja hráči, ale jedenásť chlapov a ďalších sedem na lavičke. To isté bude platiť aj v odvete. Ak všetci odohrajú taký zápas ako pred týždňom, bude to mať pre nás dobrý koniec,“ myslí si a dopĺňa:

„Už prvý zápas nám ukázal, že Legia je zdolateľná. Vieme, ako na ňu. Očakávam inú Legiu ako pred týždňom. Budeme sa snažiť hrať ako ped týždňom a verím, že budeme úspešní.“ Teší sa aj na atmosféru na Štadióne Antona Malatinského, ktorý by mal byť vypredaný.

Marek Ondrejka z pozície PR a event manažéra klubu prezradil, že zápas Trnavy proti Legii je vyhlásený za rizikový. „Máme tu aj bezpečnostného manažéra z Európskej futbalovej únie (UEFA). Stále platí, že sme pod dohľadom UEFA, čo sa týka fanúšikov, sme v podmienke. Chceme, aby všetko prebehlo v poriadku. Presný počet fanúšikov z Poľska ešte nepoznáme, ale Legia si vzala spolu 1840 vstupeniek,“ povedal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava #Radoslav Látal