Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legia mohla dopadnúť aj horšie. Sme naďalej lepší ako Trnava, upokojuje tréner

Po hernom i výsledkovom zlyhaním v Senici cestovali do Varšavy s malou dušičkou. Ale len dovtedy, kým sa nezačal zápas. Potom už trnavskí futbalisti v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov školili veľkého favorita Legiu Varšava.

25.07.2018 14:31
Spartak Trnava, Legia Varšava Foto: ,
Futbalisti Spartaka Trnava sa tešia po víťazstve na pôde favorizovanej Legie Varšava.
debata (3)

Tešili sa zo senzačného víťazstva 2:0. Pre domácich to bola lichotivá prehra. Slovenský majster spálil niekoľko ďalších výborných šancí a mohol vyhrať ešte jednoznačnejším rozdielom.

Teraz potrebuje výborný výsledok z Varšavy potvrdiť na domácej pôde. Odveta sa uskutoční najbližší utorok a do hľadiska sa po treste vrátia aj trnavskí fanúšikovia.

Spartak je už jednou nohou v ďalšom kole, v ktorom narazí podľa všetkého na Crvenu zvezdu Belehrad. Tréner Radoslav Látal však na srbského šampióna ešte nemyslí. Zachováva postupnosť krokov a vie, že jeho zverencov čaká ešte náročná odveta.

„Sme iba v polovici nášho súboja. Stále nie je nič rozhodnuté. Čaká nás ešte ťažká práca. Favoritom pre mňa zostáva Legia,“ dvíha varovný prst pred bezbrehou eufóriou.

Trnava vyhrala vo Varšave Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Legie počas prvého zápasu 2....

Tvrdú kritiku doma schytáva klub i hráči. A najmä chorvátsky tréner poľského majstra Dean Klafurič. Ten tvrdí, že nechce hľadať výhovorky a bráni sa konštatovaním. „Viacerých hráčov prepadol vírus, v noci pred zápasom vracali a mali horúčku. Preto nám na trávniku chýbala energia a agresivita,“ vysvetlil mátožný výkon svojho mužstva Klafurič.

Až piati trnavskí futbalisti pôsobili predtým v poľských tímoch v najvyššej súťaži. Dvaja z nich dokonca ešte na jar. Dokonale využili svoje skúsenosti. Erik Grendel, ktorý v lete prestúpil do Trnavy po trojročnom pôsobení v Gorniku Zabrze otvoril skóre a Ján Vlasko, ktorý dorazil súpera v nadstavenom čase druhým gólom sa do Trnavy vrátil vlani z Lubinu.

A tréner Radoslav Látal sedel dva roky na lavičke Piastu Glivice a bojoval s Legiou o titul, napokon jeho tím skončil druhý. „Vyberali sme najmä zostavu so skúsenými hráčmi a tými, ktorí hrali v Poľsku. Uprednostnili sme skúsenosť, viacero hráčov malo motiváciu ukázať sa,“ dodal Látal, ktorý sa priznal, že od zápasu so Senicou nespal.

Legia podľahla v treťom zápase za sebou – podľahla Gdyni v súboji o Superpohár (2:3), v úvode ligy Lubinu (1:3) a v Lige majstrov Trnave (0:2). Potvrdili sa jej problémy v obrane, ale neukázala svoju ofenzívnu silu.

Pod chorvátskym trénerom sa poriadne trasie stolička, hoci on si tlak nechce pripustiť. „Pracujem, ako keby som tu mal zostať sto rokov, no viem,“ citoval ho przegladsporto­wy.pl. Zablahoželal Trnave k víťazstvu a dodal: „My sme naďalej lepší tím. Verím, že je v našich silách zvíťaziť v Trnave o tri góly…“

Historická výhra Trnavy

Trnavský Spartak nikdy doteraz, ani vo svojich zlatých časoch, nevyhral v Lige majstrov (predtým Európskom pohári majstrov) na ihrisku súpera dvojgólovým rozdielom. A to predchodcovia súčasných futbalistov nastúpili v najprestížnejšej súťaži v piatich ročníkoch a dovedna v 24 stretnutiach, v 12 vonku. Hneď v úvode síce rozbili Reipas Lachti 9:1, ale vzhľadom na nepriaznivé poveternostné podmienky na konci novembra 1968 vo Fínsku, sa hralo na neutrálnej pôde vo Viedni.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava