Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Látal tri noci poriadne nespal. V tábore Legie vraj pred zápasom zúril vírus

Tréner futbalistov Spartaka Trnava Radoslav Látal sa na tlačovke po triumfe vo Varšave konečne usmieval. Ani po víťazstve 2:0 nad domácou Legiou síce neprestal hovoriť o súperovi ako favoritovi dvojzápasu, konečne sa však aspoň lepšie vyspí.

25.07.2018 07:56
Poľsko SR Futbal LM 2. Legia Trnava Foto: ,
Fanúšikovia Legie počas prvého zápasu 2. predkola Ligy majstrov vo futbale medzi Legia Varšava - FC Spartak Trnava.
debata

„Tri noci pred týmto zápasom som nemohol spať. Tak snáď teraz konečne už budem môcť,“ vravel už v uvoľnenejšej atmosfére Látal, citujú ho sportowefakty­.wp.pl.

Niekdajší skvelý československý a český reprezentant v hodnotení k zápasu povedal: „Začiatok sme zvládli veľmi dobre. Vypracovali sme si dve šance. Následne strelili gól. V druhej časti stretnutia nás Legia zatlačila. Myslím si, že v defenzíve sme pracovali tak, ako sme chceli. Súper mal náznaky po štandardných situáciách. Zvládli sme to a to bolo dôležité. Nakoniec urobil Vlasko krásnu situáciu a zakončil ju gólom. Tešíme sa. Čaká nás však ešte ťažká práca.“

Chorvátsky tréner poľského majstra Dean Klafurič to má momentálne dosť nahnuté. V úvodných štyroch zápasoch nového súťažného ročníka na domácom trávniku Legia prehrala tri zo štyroch a inkasovala dovedna osem gólov. Predtým Zaglebiu Lubin podľahla (1:3) a Arke Gdynia (2:3).

Trnava vyhrala vo Varšave Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Legie počas prvého zápasu 2....

„Viacerých hráčov chytil vírus, niektorí v noci zvracali a mali horúčku. Preto nám na trávniku chýbali energia a agresivita, v osobných súbojoch sme boli neskoro. Nechcem však hľadať výhovorky, nemám to v povahe,“ uviedol Klafurič na webe Spartaka Trnava.

Až štyria hráči v zostave slovenského šampióna v minulosti hrávali aj v poľskej najvyššej súťaži. Dvaja z nich – Erik Grendel a Ján Vlasko – dali zápasu gólovú podobu. „Chceli sa ukázať v čo najlepšom svetle, mali motiváciu navyše. Som rád, že im to tak pekne vyšlo. Odveta však bude veľmi náročná,“ doplnil Radoslav Látal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava