Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Legie pred Trnavou odmieta paniku. Sme najlepší v Poľsku, tvrdí

Pred dvoma rokmi na ňu Trenčín nestačil a nestrelil jej ani gól. Teraz sa pokúsi preskočiť vysokú poľskú prekážku Spartak Trnava. V prvom zápase druhého predkola Ligy majstrov sa predstaví v utorok od 21.00 na pôde Legie Varšava.

23.07.2018 16:44
Trnava, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Trnavy.
debata

Výkon v Senici nevyvoláva optimizmus. Trnavčania podľahli na pôde outsidera (0:1). „Bude náročné zabudnúť na túto prehru, ale nič iné nám nezostáva. Nastúpime možno na najdôležitejší zápas v našich kariérach. Potrebujeme sa pripraviť, aby sme podali čo najlepší výkon,“ zdôraznil na klubovej stránke Ján Vlasko.

Spartak si vstup do sezóny predstavoval inak a v Senici chcel v každom prípade zvíťaziť. „Naším cieľom je dostať sa do prvej šestky. Niečo podobné sa nemôže zopakovať,“ dodal Vlasko. Je jedným z hráčov trnavského mužstva, ktorý si zahral v najvyššej poľskej súťaži. Dva roky pôsobil v Lubine, odkiaľ sa vlani vrátil do Trnavy. Podobné skúsenosti majú viacerí trnavskí hráči.

Len pred niekoľkými týždňami si opäť začal obliekať trnavský dres brankár Dobrivoj Rusov, ktorý tri roky strávil v Piaste Gliwice. V lete prestúpil do Spartaka aj Erik Grendel po trojročnom pôsobení v Gorniku Zabrze.

Poľskú ligu dobre pozná aj kapitán Boris Godál, ktorý v roku 2015 prišiel do Trnavy takisto z Lubinu. Krátko po ňom poľský angažmán ukončil Anton Sloboda, ktorý pred štyrmi rokmi v drese Bielsko-Bialej zažil aj víťazstvo nad Legiou Varšava, prispel k nemu jedným gólom. To sú poznatky, ktoré by Trnavčania mohli zúročiť.

Aj súčasný trnavský tréner vie, čo jeho mužstvo čaká. Dva roky sedel na lavičke Piastu Gliwice a v ročníku 2015/2016 s ním obsadil druhé miesto hneď za Legiou. „Budeme bojovať,“ vyhlásil pred včerajším odletom Radoslav Látal.

V Senici urobil v zostave až sedem zmien v porovnaní s predchádzajúcim stretnutím v Mostare. Šancu dostali hráči, ktorí boli predtým zranení. Výkonmi ho nepresvedčili.

Ani Legii nevyšiel vstup do novej sezóny. Pripísala si už dve prehry a v oboch zápasoch inkasovala po tri góly – najskôr v boji o poľský Superpohár (s Arkou Gdyňa 2:3) a v sobotu v ligovej premiére (s Lubinom 1:3).

Legia vybojovala trinásť poľských titulov a tešila sa z nich v troch predchádzajúcich ročníkoch. V sezóne 2016/2017 sa jej do cesty postavil slovenský majster AS Trenčín a v ich súboji padol jediný gól – poľský tím vyhral 1:0 v Žiline, kde boli Trenčania doma. Vo Varšave sa zrodila bezgólová remíza. Legia si pred dvoma rokmi zahrala v skupine prestížnej súťaže s takými tímami ako Real Madrid, Borussia Dortmund a SFporting Lisabon.

Tréner Dean Klafurič aj po poslednej prehre s Lubinom vyzýva na zachovanie pokoja, podľa neho tím vyzerá lepšie ako pred rokom o takomto čase. „Prehrali sme, ale nie je dôvod na paniku. Futbalisti Legie sú podľa môjho názoru najlepší v Poľsku. Majú moju maximálnu dôveru,“ hodnotil na klubovom webe chorvátsky kouč, ktorý si uvedomuje, že mužstvo má problémy najmä v obrane.

Oficiálna stránka varšavského veľkoklubu venuje pozornosť aj utorňajšiemu súperovi. Podrobne predstavila trnavský klub, jeho výnimočnú históriu i ambície pod titulkom Spartak Trnava, klub z mesta, ktoré túži po veľkom futbale. Verí, že sa vráti zlatá éra. „Zisk titulu bol prvým krokom k lepšej budúcnosti,“ píše sa v článku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #legia varšava