Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava sa teší na Legiu. Mali sme dobré i slabé miesta, vravel po postupe Látal

Futbalisti Spartaka Trnava bez väčších problémov zvládli odvetný zápas 1. predkola Ligy majstrov a remízou s bosnianskym šampiónom Zrinjski Mostar (1:1) si predĺžili život v európskej súťaži minimálne o ďalšie štyri zápasy.

19.07.2018 17:10
Spartak Trnava Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka na zápase v Mostare.
debata

„Vedel som, že ak strelíme gól, uľahčíme si odvetu,“ skonštatoval spokojný trnavský tréner Radoslav Látal.

Na domácej pôde čakali Trnavčania na víťazný gól takmer do konca zápasu, desať minút pred koncom ho strelil Erik Jirka. V Mostare skóroval kapitán Boris Godál už po štvrťhodine a Spartak bol jednou nohou v druhom predkole, pretože v tom okamihu potrebovali domáci pridať tri góly.

„Nezačali sme dobre, ale po góle sme sa upokojili a začali hrať. Aj keď smerom dopredu to nebolo dobré. Po prestávke sme chceli udržať vedenie, lenže sme urobili chybu v rozohrávke a inkasovali sme gól,“ pokračoval v hodnotení trnavský kouč.

Domáci mali potom prevahu, ale veľké šance si nevypracovali a nedokázali už streliť ani gól. „Mali sme dobré i slabé miesta. Minúty, keď sme sa bránili,“ dodal Látal.

Kouč Mostaru Ante Miše tvrdil, že sa nemohol zbaviť dojmu, že nepostúpilo lepšie mužstvo. Uznal však, že postup jeho tím stratil už v Trnave, kde nedokázal skórovať, hoci si nejaké šance utvoril. „Aj v odvete sme dostali gól v najnevhodnejšej chvíli,“ doplnil.

Pre jedného v najnevhodnejšej, pre druhého v najvhodnejšej. Trnave situácia z úvodu odvety pomohla a teraz sa už môže koncentrovať na stretnutie so silnou Legiou Varšava. Bude to podstatne kvalitnejší súper, ako bol Mostar.

Spartak pokračuje v ceste v Lige majstrov a už najbližší utorok sa najskôr predstaví na pôde trinásťnásobného majstra Poľska. V Trnave sa môžu na Legiu tešiť aj fanúšikovia, ktorí nemohli sledovať prvý zápas svojho tímu s Mostarom v hľadisku (trest UEFA). Odveta sa uskutoční 31. júla o 20.30.

Poľský veľkoklub, v ktorého drese hrávali ešte nedávno aj Slováci brankár Kuciak a stredopoliar Duda, je jasný favorit súboja. V 1. predkole prešiel hladko cez írsky tím Cork City, po výhre na ihrisku súpera 1:0, zvíťazil aj v domácej odvete – 3:0.

Pred dvoma rokmi sa s Legiou v 3. predkole najprestížnejšej súťaže stretol AS Trenčín a bol to vyrovnaný boj. Legia vyhrala v Žiline, kde sa hral prvý zápas 1:0 a v odvete sa zrodila bezgólová remíza. Jediný gól dvojzápasu strelil Nemanja Nikolič, ktorý už v kádri nie je.

Ak by Spartak cez Legiu neprešiel, čaká ho ešte pokračovanie v 3. predkole Európskej ligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Zrinjski Mostar