Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu čaká odveta v Lige majstrov. Favoritom je súper, vraví kouč

Prebral loptu. Zdvihol hlavu. Prihral poluhráčovi. A o chvíľku sa tešil z rozhodujúceho gólu. Prvý súboj Trnavy v 1. kole kvalifikácie Ligy majstrov proti HŠK Zrinjski Mostar priniesol minimum futbalovej krásy a len jediný gólový moment. Ten však stál za to.

17.07.2018 20:13
Bosna Hercegovina SR Futbal LM 1.predkolo... Foto: ,
Erik Jirka počas tréningu Trnavy pred stredajším odvetným zápasom 1. predkola Ligy majstrov medzi HŠK Zrinjski Mostar - FC Spartak Trnava.
debata

Erik Jirka využil skvelú prihrávku z vlastnej polovice od Jakuba Radu. Jeho šikovný lob zaistil Spartaku víťazstvo 1:0 pred dnešnou (od 19.00, priamy prenos RTVS) odvetou na pôde šampióna Bosny a Hercegoviny.

„Prežil som trochu hektické dni. Na druhej strane je to asi lepšie. Človek toľko nešpekuluje a nepremýšľa. Bol som hodený do vody. Snažil som sa podať čo najlepší výkon. Priznám sa, že zatiaľ prevládajú vo mne iba pozitívne pocity. Výsledok je dobrý, zvládli sme to,“ tešil sa Rada na klubovej stránke.

Tridsaťjedenročný český stredopoliar prišiel na ročné hosťovanie z Mladej Boleslavi s tým, že slovenský šampión si môže na odchovanca pražskej Sparty uplatniť aj opciu.

Rada patril k najlepším hráčom na ihrisku. Skúsene dirigoval hru Trnavčanov, čo ocenil aj kouč Radoslav Látal.

„Mali sme problémy so zostavou. Jakub prišiel na poslednú chvíľu. S Mladou Boleslavou absolvoval prípravu, ale bol po zranení. Keď som mu oznámil, že ide od začiatku, pozeral na mňa s údivom, či to vôbec zvládne (smiech). Povedal, že sa ešte necíti najlepšie. Nemali sme iné východisko. Nakoniec sa jeho nasadenie vyplatilo. S Greššákom ako dve šestky splnili po taktickej stránke všetko, čo sme chceli. Som veľmi spokojný,“ tešil sa Látal.

Futbalisti Spartaka si trávnik domáceho HŠK vyskúšali v utorok podvečer. Ešte pred tréningom prezradil tréner Radoslav Látal, koho mieni postaviť na post Vachtunga Čanturišviliho, ktorý nemôže v stredu nastúpiť kvôli disciplinárnemu trestu. V prvom zápase totiž inkasoval v 89. minúte po druhej žltej karte automaticky červenú. V hre sú Tomáš Brigant, ktorý hrával na tomto poste aj v príprave, alebo Fabian Miesenböck, ktorý prišiel do mužstva začiatkom mesiaca. „Niečo v hlave mám, viem už asi ako nastúpime, ale toto sú hráči, ktorí sa na tom mieste môžu objaviť.“

Spartak si do odvety priviezol jednogólový náskok, ktorý môže byť rozhodujúci. Brankár Martin Chudý však v druhom zápase čaká iný duel:

„My sme v prvom strelili gól, teraz ho potrebujú streliť domáci. Máme teda výhodu jedného gólu, ale nie je nič vyhraté. Zápas bude odlišný, ale my máme svoju taktiku a verím, že to dokážeme.“ Rovnaký názor má aj kormidelník Spartaka, ktorý napriek náskoku považuje za favorita klub z Bosny a Hercegoviny. „Podľa mňa je stále favorit. Bol to pri žrebe nasadený tím. Nehovorím, že to bude mať jednoduché, ale stále je favorit Zrinjski.“

Prvý duel na štadióne Antona Malatinského sa hral bez divákov, teraz bude situácia úplne odlišná. Do Mostaru sa chystá zhruba 400 fanúšikov Trnavy, ale peklo na tribúnach čaká tréner Látal predovšetkým od domácich „navijačov“. „Bude to iné. Bude búrlivá atmosféra, my sa s tým musíme vyrovnať. Nemôžeme na to myslieť, musíme si vyčistiť hlavy a sústrediť sa na futbal, pretože sa bude rozhodovať o postupe. Ale ja verím, že aj našich fanúšikov budeme počuť.“

Zápas Mostar – Trnava na Štadióne pod Bijelim Brijegom povedú rakúski rozhodcovia na čele s hlavným Julianom Weinbergerom, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na Dvojke. Úvodný výkop je o 19.00 h.

predpokladané zostavy

Mostar: Brkič – Galič, Jakovljevič, Barišič, Stojkič – Čirjak – Filipovič, Bilbija, Todorovič – Ačimovič, Jovič
Trnava: Chudý – Kadlec, Hladík, Godál, Čonka – Greššák, Rada – Jirka, Grendel, Miesenböck – Egho

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #liga majstrov vo futbale #Zrinjski Mostar