Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava sa vracia do Ligy majstrov. Bez divákov

Futbalisti Spartaka Trnava sa vracajú do Ligy majstrov. Po takmer 45 rokoch a bez divákov. Klub si odpykáva trest z predchádzajúceho pôsobenia v Európskej lige. Dnes privíta od 18.00 v 1. predkole Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny.

11.07.2018 11:33
Ján Vlasko Foto: ,
Trnavčanom sa v príprave príliš nedarilo. Na snímke Ján Vlasko (vpravo) v súboji s Martinom Hálom z Olomouca, Spartak prehral 0:3.
debata

Trnavčania v máji oslavovali zisk titulu po 45 rokoch. Slávni predchodcovia súčasného tímu to naposledy dotiahli do štvrťfinále Európskeho pohára majstrov (dnes Liga majstrov).

Na starom trnavskom štadióne sa stretli v najprestížnejšej súťaži 6. marca 1974 s Dózsou Újpest a v zápase sa pred 30-tisíc divákmi zrodila remíza 1:1. Rovnakým skóre sa skončila aj odveta, Spartak zostal pred dverami semifinále po penaltovom rozstrele.

Pre súčasný tím bude náročná už prvá prekážka. O to viac, že nemôže rátať s tradičnou podporou fanúšikov a navyše v kádri vládne veľká maródka, mužstvo určite nenastúpi v najsilnejšom zložení.

Na trénerskej lavičke vystriedal Nestora El Maestra český kouč Radoslav Látal, pre ktorého to bude prvá ostrá previerka od jeho príchodu do Trnavy.

Zranenia trápia Slobodu, Vlaska, Pekára, Lovása, Čanturišviliho i Grendela, ktorý v lete posilnil káder. Na bolesti slabín sa sťažoval aj najlepší strelec uplynulého ročníka Egho. „Vypadlo nám päť-šesť hráčov, čo je veľa,“ skonštatoval Látal.

Jeho zverenci v letnej príprave vyhrali len raz, dva razy remizovali a dvakrát prehrali. V generálke na Ligu majstrov podľahli Baníku Ostrava 0:1. Nového trénera trápi, že v príprave strelili len päť gólov, z toho štyri v stretnutí proti Slovácku.

Trnavčania súpera dobre zmapovali, mali k dispozícii viaceré jeho zápasy. Mostar je konsolidovaný a kompaktný tím, hráči sú už dlhšie spolu. Vlani skončil v 2. predkole Ligy majstrov s NK Maribor, po domácej prehre 1:2 remizoval na pôde súpera 1:1.

Ak Trnava vyradí Mostar, jej ďalším súperom bude postupujúci z dvojice Cork City – Legia Varšava. Ak Spartak cez Mostar neprejde, bude pokračovať v majstrovskej vetve 2. predkola Európskej ligy UEFA. Natrafil by na zdolaného zo súboja FK Kukësi – Valletta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Zrinjski Mostar