Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Trnava si zahrá proti Mostaru, v prípade postupu asi s Legiou Varšava

Súperom futbalistov Spartaka Trnava v 1. kole kvalifikácie Ligy majstrov 2018/2019 bude HŠK Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny. Rozhodol o tom utorkový žreb vo švajčiarskom Nyone, ktorý v tejto fáze súťaže spároval šestnásť dvojíc.

19.06.2018 12:32
Spartak Trnava - DAC Dunajská Streda Foto: ,
Futbalisti Spartaka Trnava.
debata (2)

Úradujúci slovenský šampión figuroval na základe klubového koeficientu medzi nenasadenými tímami v tretej skupine. Do úvahy ako jeho súperi okrem Mostaru pripadali slávny škótsky klub Celtic Glasgow, FC Astana z Kazachstanu, srbský majster Crvena Zvezda Belehrad, izraelský Hapoel Be'er Ševa a albánsky šampión FK Kukësi.

Prvé zápasy sú na programe 10./11. júla, odvety 17./18. júla. Spartak by mal začať doma, ale pre trest od Európskej futbalovej únie (UEFA) bude hrať najbližšie dva súboje v európskych pohároch pred prázdnymi tribúnami svojho štadióna.

O dve hodiny neskôr sa v Nyone uskutočnil aj žreb 2. kola kvalifikácie LM. Ak Spartak Trnava prejde cez Mostar, jeho ďalším súperom v majstrovskej vetve bude postupujúci z konfrontácie medzi írskym Corkom City a Legiou Varšava, jasný favorit je majster Poľska. Zápasy 2. kola kvalifikácie sú na programe 24./25. júla, odvety 31. júla/1. augusta, Spartak by začal u súpera.

V prípade, že zverenci českého trénera Radoslava Látala neuspejú už na prvej európskej prekážke, presunú sa do majstrovskej vetvy 2. kvalifikačného kola Európskej ligy UEFA (1. zápasy 26. júla, odvety 2. augusta).

V nej sa predstavia tri neúspešné kluby z predkola Ligy majstrov, ktorého zápasy sú na programe 26. júna (semifinále) a 29. júna (finále) na Gibraltáre. Doplní ich šestnásť zdolaných z 1. kola kvalifikácie LM.

V prípade, že zverenci českého trénera Radoslava Látala stroskotajú už na prvej európskej prekážke, presunú sa do majstrovskej vetvy 2. kvalifikačného kola Európskej ligy UEFA (1. zápasy 26. júla, odvety 2. augusta). Spartak by nastúpil proti zdolanému tímu zo súboja FK Kukësi (Albánsko) – Valletta FC (Malta). Prvý zápas by hral na Štadióne Antona Malatinského, odvetu u súpera.

Hlasy po žrebe:

Radoslav Látal, tréner Spartaka Trnava: „Pre mňa ide o neznámeho súpera, o ktorom sa budeme snažiť získať čo najviac informácií. Myslím, že na to máme dosť času. Nechcel som hrať proti Astane kvôli ďalekému cestovaniu do Kazachstanu, to bol jediný neželaný súper. Bude pre nás hendikep, že doma nás nepodporia diváci, zápas nebude mať atmosféru. Nie je to nič príjemné, ale tak to je, nezmeníme to a musíme sa na to nachystať. Mostar nie je ľahký súper, ale naša šanca na postup je veľká.“

Martin Chudý, brankár Spartaka Trnava: „So žrebom môžeme byť spokojní, boli tam papierovo silnejší súperi. Čakajú nás náročné zápasy, ale už sa na ne tešíme. Verím, že podáme dva kvalitné výkony a napriek tomu, že doma budeme hrať bez divákov, urobíme dobré výsledky a postúpime.“

Pavel Hoftych, generálny manažér Spartaka Trnava: „Určite je to súper, s ktorým sa dá hrať. Musíme si o ňom zistiť čo najviac informácií. V tretej skupine bolo pre nás 80 % klubov nepriaznivých. Na druhej strane, karty sú rozdané rovnocenne pre oba tímy.“

Dušan Keketi st., prezident Spartaka Trnava: „So žrebom som spokojný, aj keď veľa sme si nemohli vyberať. Najťažší nás obišli. Zrinjski však nebude jednoduchý súper. Postup bude veľmi ťažký. Úvodný duel sa hrá u nás, čo vnímam ako nevýhodu, keďže ho neuvidia diváci. Musíme urobiť všetko preto, aby sme si vytvorili nádejnú pozíciu pred odvetou.“

Vizitka HŠK Zrinjski Mostar

celý názov klubu: Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar
rok založenia: 1905
štadión: Stadion pod Bijelim Brijegom (kapacita 25.000 miest)
prezident: Denis Lasič
tréner: Ante Miše
klubové farby: biela, červená, modrá
najväčšie úspechy: 6× majster Bosny a Hercegoviny (2005, 2009, 2014, 2016, 2017, 2018), 1× víťaz Pohára Bosny a Hercegoviny (2008)

Žreb 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov:

  • Torpedo Kutaisi – FC Šeriff Tiraspoľ
  • FK Škendija 79 Tetovo – The New Saints FC
  • FK Suduva Marijampole – APOEL Nikózia
  • NK Olimpija Ľubľana – Karabach Agdam FK
  • F91 Dudelange – Videoton FC
  • víťaz predkola – Malmö FF
  • HJK Helsinki – Vikingur Gota
  • PFC Ludogorec Razgrad – Crusaders FC
  • Cork City FC – Legia Varšava
  • Valur Reykjavík – Rosenborg Trondheim
  • FK Kukësi – Valletta FC
  • FC Flora Tallinn – Hapoel Be'er Ševa FC
  • FK Spartaks Jurmala – Crvena Zvezda Belehrad
  • Alaškert Jerevan FC – Celtic Glasgow
  • FC SPARTAK TRNAVA – HŠK Zrinjski Mostar
  • FC Astana – FC Sutjeska Nikšič

AKTUALIZUJEME

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Zrinjski Mostar