Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kariusove chyby vo finále Ligy majstrov spôsobil otras mozgu, dokázali lekári

Brankár FC Liverpool Loris Karius možno predsa nebol úplne zodpovedný za fatálne chyby vo finále futbalovej Ligy majstrov.

04.06.2018 22:15
Loris Karius, Gareth Bale Foto: ,
Loris Karius pustil za chrbát loptu po ďalekonosnej strele Garetha Bala.
debata (1)

„The Reds“ prehrali s Realom Madrid 1:3. Dvadsaťštyrirročný Nemec najprv po zlej rozohrávke daroval úvodný gól Karimovi Benzemovi a za stavu 1:2 z pohľadu LFC mu prepadol ďalekonosný pokus Garetha Bala.

Televízne zábery však neskôr odhalili, že Karius tesne pred prvou nešťastnou situáciou inkasoval tvrdý úder do hlavy od obrancu Realu Sergia Ramosa. Vyrojili sa špekulácie, že gólmanovu nekoncentrovanosť zapríčinil tento incident.

Túto možnosť potvrdili aj lekári vo Všeobecnej nemocnici v Massachusetts v USA, kde Karius absolvoval neurologické vyšetrenia. Podľa výsledkov je pravdepodobné, že Karius utrpel v zápase otras mozgu.

„Dôkladne sme ho vyšetrili a pozreli sme si aj opakované zábery. Zobrali sme do úvahy symptómy aj výsledky fyzických vyšetrení a dospeli sme k záveru, že pán Karius v inkriminovanom zápase utrpel otras mozgu. V čase nášho vyšetrenia vykazoval pacient zostatkové symptómy. Objektívne môžme povedať, že bezprostredne po úraze mohol mať výpadky videnia, a to mohlo ovplyvniť jeho výkon,“ uviedla nemocnica v stanovisku. Lekári zároveň dodali, že očakávajú jeho úplne zotavenie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #FC Liverpool #Loris Karius