Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Petíciu za Ramosov trest podpísalo 420-tisíc ľudí, Egypťan žiada miliardové odškodné

Obranca Realu Madrid Sergio Ramos je od sobotňajšieho finále Ligy majstrov najmä v Liverpoole a v Egypte nepriateľom číslo jeden.

28.05.2018 14:54 , aktualizované: 16:04
Mohamed Salah, Sergio Ramos Foto: ,
Mohamed Salah na trávniku po súboji so Sergiom Ramos vo finále Ligy majstrov.
debata (2)

Dôvodom je jeho zákrok na Mohameda Salaha v 26. minúte ostro sledovaného zápasu v Kyjeve, po ktorom kapitán víťazného tímu zaľahol útočníkovi ruku a pre zranenie musel zakrátko zo zápasu odstúpiť. Okrem toho kanonierovi Salahovi hrozí, že vynechá aj blížiace sa majstrovstvá sveta v Rusku.

Podľa viacerých fanúšikov Ramos vyradil egyptskú hviezdu úmyselne. Kamery napríklad Španiela zachytili, ako sa pri odchode Salah v slzách usmieval pri debate s čiarovým rozhodcom, po zápase mu však poprial rýchle uzdravenie.

Priaznivci tento odkaz považujú za neúprimný a na stránke change.org založili petíciu. Žiadajú v nej UEFA a FIFA, aby po zhliadnutí videí dodatočne potrestali Ramosa a hráčov v podobných situáciách.

„Sergio Ramos úmyslenu pridržal Salaha, čo mu spôsobilo vykĺbenie ramena (…). Okrem toho zinscenoval, že ho hráči Liverpoolu faulovali, za čo videl Sadio Mané žltú kartu, ktorú si nezaslúžil. Sergio Ramos ukazuje veľmi zlý príklad nasledujúcej generácii futbalistov. Namiesto toho, aby vyhrával zápasy čistým spôsobom, používa triky, ktoré ničia duch fair play,“ píše sa okrem iného pri petícii, do ktorej sa do pondelňajšieho večera zapojilo okolo 420-tisíc ľudí.

Kyjevské finále LM: Real vs. Liverpool Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Isco z Realu Madrid (vľavo) a James Milner...

Nahnevaný egyptský právnik Bassem Wahba žiada za zákrok odškodné vo výške jednej miliardy eur. Podľa tamojšej televízie Sada El-Balad podal sťažnosť Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) a obvinil Ramosa z úmyselného činu.

Zranením najväčšej hviezdy vraj spôsobil egyptskému národu „fyzickú a psychickú ujmu“. "Podal som žalobu a sťažnosť FIFA. Žiadam o kompenzáciu, ktorá by prekročiť miliardu eur za to, že Ramos fyzicky a psychicky ublížil Salahovi a egyptskému ľudu.

Aj keď sú šance na získanie akejkoľvek náhrady takmer nulové, v prípade úspechu sa Wahba zaviazal darovať peniaze národnému fondu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Sergio Ramos #Mohamed Salah