Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štyri góly Rimanom nestačili. Liverpool vyzve vo finále Real

Vo finále Ligy majstrov 2017/2018 sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje Realu Madrid s FC Liverpool.

02.05.2018 22:47 , aktualizované: 22:51
SOCCER-CHAMPIONS-ROM-LIV/ futbal Foto: ,
Liverpoolsky stopér Virgil van Dijk a útočník AS Rím Patrik Schick v súboji o loptu.
debata (2)

Anglický tím spečatil postup v stredajšom semifinálovom odvetnom stretnutí, keď na ihrisku AS Rím po minulotýždňovom domácom víťazstve 5:2 prehral postačujúco 2:4.

Liverpool je päťnásobný víťaz európskej klubovej súťaže číslo jeden, zatiaľ naposledy sa radoval v roku 2005. Real má na konte rekordných dvanásť titulov. Finále LM sa uskutoční v sobotu 26. mája o 20.45 h SELČ v Kyjeve.

odveta semifinále LM 2017/2018

AS Rím – FC Liverpool 4:2 (1:2)
Góly: 86. a 90.+4 Nainggolan (druhý z 11 m), 15. Milner (vlastný), 52. Džeko – 9. Mane, 25. Wijnaldum. Rozhodoval: Skomina (Slov.), ŽK: Florenzi, Manolas – Lovren, Robertson, Solanke
prvý zápas 2:5, FC Liverpool postúpil do finále

  • AS Rím: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini (53. Ünder), De Rossi (69. Gonalons), Nainggolan – Schick, Džeko, El Shaarawy (75. Antonucci)
  • FC Liverpool: Karius – Alexander-Arnold (90.+2 Clyne), Van Dijk, Lovren, Robertson – Wijnaldum, Henderson, Milner – Salah, Firmino (87. Solanke), Mane (83. Klavan)
Rímska bitka o finále Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Domáci Edin Džeko (vpravo) a Virgil van Dijk v...

Rimania po piatich inkasovaných góloch na Anfielde prešli na systém so štyrmi obrancami a tromi útočníkmi. Liverpool, ktorý nastúpil v odvete bez zraneného Oxladea-Chamberlainea, prenechal úvodnú platonickú iniciatívu domácim.

Ich plány na obrat však dostali už v 9. minúte tvrdý direkt, keď zlú prihrávku Nainggolana zachytil Firmino a po jeho prihrávke Mane zoči-voči Alissonovi skóroval – 0:1.

Liverpool si v 15. minúte strelil nešťastný vlastný gól, keď Lovren po centri El Shaarawyho oslobodzujúcim odkopom trafil do hlavy Milnera – 1:1. V 26. minúte sa opäť zmenilo skóre, keď sa po rohu presadil hlavou Wijnaldum a vrátil hosťom vedenie – 1:2.

Ofenzívne chúťky domáceho tímu to však neutlmilo, v 35. minúte El Shaarawyho zrazenú strelu zastavila ľavá žrď bránky Liverpoolu.

Pred AS stála mimoriadne náročná úloha streliť v druhom polčase štyri góly a neinkasovať, aby dospel duel do predĺženia. Prekvapenie sa na Stadio Olimpico nekonalo, hoci Džeko v 52. minúte využil benevolentnosť hosťujúcej obrany a vyrovnal – 2:2.

Liverpool súpera nepustil do súvislého tlaku a kontroloval postupový výsledok. Vystrašil ho El Shaarawy, ale zblízka nedopravil loptu do siete.

Liverpoolu sa s pribúdajúcimi minútami otváral priestor na brejky, ale tie k úspechu neviedli. V 81. minúte mal gól na kopačke Džeko, no nevykresal poslednú iskierku nádeje pre „Giallorossi“.

V 86. minúte sa to podarilo Nainggolanovi, ale senzačný obrat bol stále vzdialený. V záverečných sekundách ešte ten istý hráč zvýšil z jedenástky na 4:2, ale na viac už nezostal čas.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #AS Rím #liga majstrov vo futbale