Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má slabosť pre Real. Zradí srdce, aby si splnil sen?

Otec bol poľským majstrom v džude. Mama volejbalistkou slávneho varšavského klubu AZS. Sestra si pod vysokou sieťou zahrala aj na reprezentačnej úrovni. Manželka má bronz zo Svetového pohára 2009 v karate.

25.04.2018 12:00
Robert Lewandowski Foto: ,
Robert Lewandowski v drese Bayernu Mníchov počas zápasu s Realom Madrid.
debata

Celý život Roberta Lewandowského je zviazaný so športom. V detstve si vybral najrozšírenejší. A urobil dobre. Na futbalových trávnikoch patrí k najlepším hráčom sveta.

Potvrdil to aj v sobotňajšom zápase Bundesligy na ihrisku Hannoveru (3:0). Presnou hlavičkou zaznamenal svoj 105. gól v drese Bayernu Mníchov a stal sa najlepšie strieľajúcim cudzincom v drese najslávnejšieho nemeckého klubu.

Bavori sa o jeho schopnosti budú opierať aj dnes večer. Na domácej pôde hostia v úvodnom stretnutí semifinále Ligy majstrov Real Madrid.

„Sme v dobrej nálade. V ostatných dňoch sme ukázali, že sme vo výbornej forme. Veríme si. Ak chceme uspieť a dosiahnuť náš cieľ, musíme zdolať všetky prekážky,“ hovorí rodák z Varšavy pre klubovú stránku.

Kapitán poľskej futbalovej reprezentácie bude čeliť súperovi, proti ktorému má v Lige majstrov pozitívnu bilanciu. Rovnako ako Bayern – deväť víťazstiev, osem prehier, raz sa zápas skončil nerozhodne. Na druhej strane – Mníchovčania čakajú na víťazstvo proti španielskemu gigantovi od semifinálovej odvety v sezóne 2011/2012.

„Vieme, čo Real v ostatných dvoch sezónach dokázal. Vyhrať Ligu majstrov dvakrát po sebe je veľká vec. Nezaručuje to však automatický postup do finále. Real je najväčším favoritom, ale ja verím, že tretí triumf v rade už nepridá,“ nádejá sa Lewandowski.

Dvadsaťdeväťročný zakončovateľ si dobre pamätá na lanské štvrťfinále Ligy šampiónov, v ktorom Bayern znovu nestačil na Madridčanov. Nakoľko sa v odvete na Santiago Bernábeu nerozhodlo v riadnom hracom čase, nasledovalo predĺženie. Zverenci Carla Ancelottiho trikrát inkasovali a mali ťažké srdce na rozhodcov.

„Odplata? V žiadnom prípade. To, čo sa stalo vlani, je minulosť a zabudnutá história. Dnes sa budeme snažiť využiť každú šancu, ktorú nám Real poskytne. Nie je to len o Cristianovi Ronaldovi, hoci nám strelil už niekoľko gólov. Keď sa budeme držať taktiky a ukážeme náš potenciál, dostaneme sa do finále a zabojujeme o trofej,“ nechal sa počuť bývalý útočník Borussie Dortmund.

Pre Lewandowského bude mať duel špecifickú príchuť. Čoraz viac sa špekuluje o jeho letnom odchode práve do najslávnejšieho klubu planéty.

„Keď bude chcieť odísť, Bayern mu bude musieť vyhovieť. Počul som, že sa o Roberta bijú aj anglického kluby. Real je však jeho srdcovka a navyše chce vyhrať Ligu majstrov. Na druhej strane aj Bayern má všetky predpoklady, aby sa mu to podarilo. Možno ho tohtoročný úspech presvedčí, aby v Mníchove zostal,“ zamyslel sa bývalý hráč Bayernu Stefan Effenberg.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Real Madrid #Robert Lewandowski