Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hru vidí spomalene. Do Ríma mieri liverpoolsky faraón

Bude čeliť bývalým spoluhráčom. Z pozície jedného z najlepších futbalistov sveta.

24.04.2018 12:00
Mohamed Salah Foto: ,
Mohamed Salah na tréningu Liverpoolu pred zápasom s AS Rím.
debata

Byť hráčom sezóny v Premier League ako člen mužstva, ktoré ešte stále tvrdo bojuje o účasť v nasledujúcom ročníku Ligy majstrov, je veľká vec. Vyrovnať sa v počte strelených gólov v anglickej lige Alanovi Shearerovi či Luisovi Suárezovi určite nie je maličkosť. Priblížiť sa k nesmrteľnej dvojici Lionel Messi a Cristiano Ronaldo v boji o Zlatú kopačku taktiež nie je na zahodenie.

Mohamed Salah má životnú formu. V sobotu strelil proti West Bromwichu Albion (2:2) svoj 31. ligový gól. Jeho čísla v sezóne 2017/2018 vyrážajú dych. V 46 dueloch trafil do čierneho 41-krát a ďalších 13 presných zásahov pripravil. Skvelú štatistiku by si rád vylepšil aj v dnešnom úvodnom semifinálovom zápase Ligy majstrov medzi Liverpoolom a AS Rím (20.45, ČT Sport a Digi Sport 4).

Mohamed Salah z FC Liverpool sa teší z gólu. Foto: SITA/AP, Nigel French
Mohamed Salah Mohamed Salah z FC Liverpool sa teší z gólu.

„Fazóna, v ktorej sa momentálne nachádza, akoby robila z Robbieho Fowlera, Fernanda Torresa či Luisa Suáreza priemerných hráčov. Na začiatku sezóny bol dravý, ale mal slabé zakončenie. Veľa gólov dával, ale viacero šancí zahodil. Zdokonalil však umenie vidieť hru v spomalenom zábere. Počas toho si dokáže vybrať správnu formu zakončenia a to aj napriek tomu, že jeho skutočná rýchlosť je okolo 100 míľ za hodinu,“ chválil Salaha bývalý útočník Liverpoolu Michael Owen.

Už iba šesť gólov chýba Salahovi na to, aby vyrovnal liverpoolske maximum Iana Rusha. Pred súbojom proti bývalému zamestnávateľovi sa zo Salaha stala hrozba číslo jeden.

„Nedokáže prestať. Stále dáva góly. Je nemožné zastaviť ho,“ vyhlásil John Arne Riise pre Echo. „Salah je superstar. Verím, že sa stane hrdinom Liverpoolu,“ pridal sa ďalší bývalý hráč The Reds Rickie Lambert.

Dvadsaťpäťročný krídelník neveril, že klub, v ktorom pôsobil v sezóne 2016/2017, vyradil vo štvrťfinále Barcelonu. Do kabíny AS Rím poslal gratuláciu.

„Mám obrovskú radosť z tohto ocenenia. Je to zásluha všetkých spoluhráčov, nielen mňa. V Liverpoole som dozrel. Ako osobnosť, hráč aj človek,“ povedal na margo víťazstva v ankete o najlepšieho hráča Premier League.

„Som veľmi rád, že sa Rimania dostali tak ďaleko, obzvlášť po takom výkone. Teším sa, že si proti sebe zahráme. Bude to špeciálny večer, pretože mám v štruktúrach AS množstvo priateľov,“ doplnil Salah k prvému duelu semifinále Ligy majstrov.

Egyptský reprezentant prisľúbil, že prípadný gól do siete súpera nebude oslavovať. Hráči AS zasa to, že na podobné gesto nebude mať Salah dôvod.

„Zastavili sme Barcelonu a Lionela Messiho tým, že sme narušili ich herný plán. Rovnako zastavíme aj Salaha. Nebude to ľahké, ale sme pripravení. Nesmieme meniť našu taktiku bez ohľadu na to, akému súperovi čelíme,“ burcuje stopér Rimanov Kostas Manolas.

„So žrebom nie som spokojný. Bayern či Real by nás podcenili, ale Liverpool nie. Sú to bojovníci – presne ako my. Bude skvelé opäť vidieť Moma, máme dobrý vzťah, sme kamaráti. Rešpektujeme jeho kvalitu a budeme si na neho dávať pozor,“ pridal sa Radja Nainggolan.

Podarí sa Rimanom ubrániť liverpoolskeho faraóna?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #AS Rím #Mohamed Salah