Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šmicer o triumfe s Liverpoolom: V meste by nás ľudia umačkali

Štvrtý raz môžu fanúšikovia na Slovensku obdivovať jednu z najcennejších športových trofejí na svete a aj sa s ňou odfotiť.

19.04.2018 19:04
SR Bratislava trofej Ligy majstrov predstavenie... Foto: ,
Bývalý československý futbalový reprezentant Vladimír Šmicer počas slávnostného predstavenia trofeje Ligy majstrov v Bratislave.
debata

Originálnu trofej pre víťaza Ligy majstrov priniesol vo štvrtok za zvukov hymny najprestížnejšej klubovej súťaže do bratislavského Auparku jeden z futbalistov, ktorý má právo na ňu si siahnúť, pretože sa podieľal na jej zisku.

Čech Vladimír Šmicer, ktorý zažil reprezentačný krst v októbri 1993 ešte v drese spoločného tímu Českej a Slovenskej republiky v zápase proti Cypru v Košiciach, získal cennú trofej v drese Liverpoolu. Anglický veľkoklub remizoval s AC Miláno 3:3 v Istanbule 25. mája 2005 a rozhodoval penaltový rozstrel.

„Zdvihnúť túto trofej nad hlavu je zážitok, na ktorý nezabúdam,“ vravel Šmicer na stretnutí s fanúšikmi, ktorí sa mohli s ním a trofejou odfotografovať.

Finále 2005 patrí doteraz medzi najdramatickejšie v histórii. Miláno viedlo po prvom polčase 3:0, ale po prestávke Liverpool vyrovnal a na penalty vyhral 3:2. Tretiu rozhodujúcu premenil práve Šmicer.

Trofej Ligy majstrov v Bratislave Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza futbalovej Ligy majstrov v...

„Keď som išiel na penaltu bol som veľmi nervózny, ale potom to už bola obrovská radosť a splnenie veľkého sna. Návrat do Liverpoolu bol veľkolepý a napokon sme ani nemohli ísť do centra mesta. Polícia nám to zakázala, lebo by nás fanúšikovia umačkali,“ približoval český internacionál krásne okamihy kariéry.

Liverpool je aj teraz v semifinále Ligy majstrov, v ktorom narazí na AS Rím. „V anglickej Premier League to mal Liverpool tento rok veľmi ťažké, lebo Manchester City mal vynikajúcu sezónu, bol takmer nezdolateľný. Napriek tomu, že odišla najväčšia hviezda Coutinho, hral výborne a viac tímovo. Všetko si vynahradil v Lige majstrov. Myslím si, že v súboji s Rímom je favoritom na postup do finále,“ vravel Šmicer.

Víťaz finále Ligy majstrov 2018, ktoré sa uskutoční 26. mája v Kyjeve, preberie cennú trofej, ktorá je vystavená v Bratislave ešte v piatok a záujemcovia sa s ňou môžu opäť aj odfotografovať.

Pred piatou popoludní bude hosťom programu bývalý úspešný československý a slovenský reprezentant Ľubomír Moravčík a po ňom bývalý výborný futbalista Róbert Jež, ktorý si v drese MŠK Žilina takisto zahral v Lige majstrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Šmicer #liga majstrov vo futbale