Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo v mixzóne objal Buffona. Zidane: Takýto koniec si nezaslúžil

Tréner futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane sa po postupe do semifinále Ligy majstrov zastal brankára súpera Gianluigiho Buffona.

12.04.2018 11:00
debata (2)

Brankár Juventusu sa nechal v nadstavenom čase vylúčiť za protesty a nemohol tak čeliť penalte Cristiana Ronalda, z ktorej rozhodol o postupe.

Podľa Zidana si Buffon nezaslúži ukončiť kariéru v Lige majstrov červenou kartou, preto dúfa, že štyridsaťročný Talian bude pokračovať.

„Toto si nezaslúži, ale už to nejde vziať späť. Je to mimoriadny futbalista a dúfam, že to nebol jeho posledný zápas v Lige majstrov, pretože takto si nezaslúži končiť,“ povedal Zidane, ktorý hovoril z vlastnej skúsenosti. Vo finále majstrovstiev sveta 2006 totiž legendárny francúzsky stredopoliar ukončil kariéru tiež vylúčením, keď hlavou udrel do hrude talianskeho stopéra Marca Materazziho.

Dva odtiene Cristiana Ronalda proti Juventusu Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Útočník Realu Cristiano Ronaldo sedí na...

Buffona síce ešte čakajú zápasy v talianskej lige, ale ak sa v lete rozhodne skončiť, bol stredajší duel na pôde Realu jeho posledným v Lige majstrov. Dlho pritom držal nádeje na postup, pretože Juventus viedol 3:0, ale penalta v nadstavení všetko zmarila. Buffon to neuniesol a vynadal rozhodcovi Michaeli Oliverovi, ktorý mu udelil rovno červenú kartu.

„Penalta to však bola. Aspoň mi to všetci tvrdia, ja to ešte nevidel. Rozhodca to odpískal a nikto to nezmení,“ vyhlásil Zidane. O tom, že ju Ronaldo premení, nepochyboval. „Je na tlak zvyknutý. On si ho nepripúšťa. Premenil to a my sme vyhrali a postúpili. Sme samozrejme veľmi šťastní. Juventus hral dobre, my len priemerne, ale vzhľadom k prvému zápasu sme si postup zaslúžili,“ dodal kouč Realu.

Ronaldovi situáciu sťažili dlhé protesty Juventusu a striedanie po Buffonovom vylúčení. „Nechápal som, prečo tak protestujú, pretože to bola jasná penalta. Keby nefauloval, bol by to gól. Pulz mi samozrejme vyletel hore, ale podarilo sa mi upokojiť a vedel som, že to premením,“ opísal Ronaldo rozhodujúci okamih. V mixzóne pri odchode zo štadióna Buffona objal.

Podľa Zidana odvetu výrazne ovplyvnil rýchly gól Maria Mandžukiča. „Nečakal som, že dostaneme gól už po minúte. Keď sa toto stane, má to vplyv na sebavedomie tímu. My sme dali hlavy dole a oni hore. Mali sme problém kontrolovať hru. Ale hlavné je, že sme postúpili,“ povedal Zidane.

Pritom nechýbalo veľa a semifinále Ligy majstrov sa mohlo hrať bez španielskych tímov. Barcelona totiž tiež stratila trojgólový náskok s AS Rím, ale tá už postup nezachránila. A vypadla i Sevilla. „Lenže to, čo sa stalo Barcelone, sa nemôže stať nám, pretože my sme Real Madrid. Urobili sme všetko pre to, aby sme postúpili. Tá penalta bola úplne jasná,“ vyhlásil ľavý obranca Realu Marcelo.

Ohlasy európskych médií

  • Marca (Šp.): „Bola to jedenástka!“
  • El País (Šp.): „Penalta všetkých storočí, najkrutejšia rozlúčka Buffona“
  • El Mundo (Šp.): „Cristiano vrátil život trpiacemu Realu Madrid“
  • Gazzetta dello Sport (Tal.): „Hnev a hrdosť“
  • Corriere dello Sport (Tal.): „Krádež!“
  • Il Messaggero (Tal.): „Juventus, Ronaldo a hnev“
  • BBC (Angl.): „Chaos na Bernabeu – dramatický postup Realu“
  • Sky Sports (Angl.): „Ronaldo v poslednej chvíli ochromil Juventus“
  • L'Équipe (Fr.): „Real pod šťastnou hviezdou“
  • Bild (Nem.): „Ronaldov únik a Buffonovo vzplanutie – dráma Juventusu v Madride“
  • iDnes.cz (ČR): „Divoký záver na Reale, statočný Juventus vyradil pokutový kop v nadstavenom čase“
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Zinedine Zidane #Gianluigi Buffon