Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern ďalej, no víťazná séria sa skončila. Kapitán Sevilly: Odchádzame rozrušení

Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov dosiahol šiestu semifinálovú účasť v Lige majstrov v rozpätí siedmich rokov.

12.04.2018 09:58
Arjen Robben, Joshua Kimmich Foto: ,
Arjen Robben a Joshua Kimmich z Bayernu počas zápasu so Sevillou.
debata
Arjen Robben a Joshua Kimmich z Bayernu počas... Foto: Reuters, KAI PFAFFENBACH
Arjen Robben, Joshua Kimmich Arjen Robben a Joshua Kimmich z Bayernu počas zápasu so Sevillou.

„Die Roten“ v stredajšej odvete štvrťfinále európskeho pohára číslo jeden doma iba remizovali s hráčmi španielskeho FC Sevilla, čo im v súčte s minulotýždňovou výhrou (2:1) v Andalúzii stačilo.

Tréner Bavorov Jupp Heynckes nenatiahol svoju rekordnú víťaznú sériu v tejto súťaži na 13 zápasov. To však 72-ročného rodáka z Mönchengladbachu mrzelo najmenej. Bol rád, že opäť priviedol mníchovské mužstvo medzi najlepšie kontinentálne kvarteto.

Pred 5 rokmi sa Bayern Mníchov práve pod vedením Heynckesa tešil z celkového triumfu v LM, vo finále v londýnskom Wembley vtedy Bavori v nemeckom derby zdolali hráčov Borussie Dortmund.

„Som veľmi šťastný, že sme neinkasovali, pretože to bola priorita, ktorú som od hráčov žiadal. V takýchto dueloch si musíte udržať čisté konto. Kládli sme na to veľký dôraz. Sevilla aj v odvete ukázala svoju kvalitu. Jej hráči si verili, a to aj napriek tomu, že prvý zápas prehrali 1:2. Ďalším pozitívom je pre mňa to, že žiadny z hráčov sa nevykartoval na semifinále,“ vyhlásil Heynckes podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

Na otázku, čo očakáva od semifinálovej fázy, odvetil: „V utorok ste v Manchestri a Ríme mohli vidieť, že v LM sa môže stať čokoľvek. Nemôžeme podceniť žiadne mužstvo, ktoré postúpilo do semifinále. Samozrejme, sme ambiciózni a túžime hrať v kyjevskom finále.“

„Podvedome sme mysleli na to, že Sevilla potrebuje na postup dva góly. V prvom polčase sme neboli správne koncentrovaní. Ale nemyslím si, že to bol zlý zápas. Ak vstupujete do odvety s výhodným výsledkom z prvého zápasu, viete, že si stačí udržať čisté konto a idete ďalej,“ skonštatoval obranca Bayernu Joshua Kimmich.

„Sme radi, že sme v semifinále, ale je to len časť nášho plánu. Chceme sa dostať až do finále. Tento tím má veľké ciele. Výsledok 0:0 možno neulahodil všetkým fanúšikom, ale môžeme byť spokojní,“ cituje web UEFA.com slová mníchovského kapitána Thomasa Müllera.

Sevillčania sa predstavili medzi najlepšou európskou osmičkou po dlhých 60 rokoch. Ich tréner Vincenzo Montella bol napriek rozlúčke s LM spokojný s hrou svojich zverencov. „Skúsili sme asi všetko. Odohrali sme dobrý zápas. Som spokojný s úsilím, ktoré sme vynaložili, zvlášť proti Bayernu a na jeho štadióne. Som na to hrdý. Musíme sa tešiť z tohto úspechu,“ poznamenal 43-ročný Talian.

„Chcem poukázať na to, aké obrovské penzum práce sme dnes odviedli. Naši fanúšikovia boli skvelí. Merali takú diaľku, aby nás mohli v Mníchove podporiť. Počuli sme ich celý večer. Proti špičkovému súperovi sme odohrali dva dobré zápasy. Všetci sme hotoví, hlavne fyzicky. Pred odvetou sme verili, že sa nám môže podariť postúpiť. V prvom polčase sme mali šancu. Mohli sme skórovať a zmeniť dej tohto dvojzápasu. Zo scény odchádzame trochu rozrušení,“ povedal kapitán FC Sevilla Sergio Escudero.

Semifinálový žreb LM je na programe v piatok 13. apríla vo švajčiarskom Nyone.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Sevilla