Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako zranené zviera. City sú ešte nebezpečnejší

Ak sa niekto dokáže dostať z takej náročnej situácie, sú to práve oni. Počas aktuálnej sezóny Premier League zmenili futbalisti Manchestru City zvyšných 19 tímov na štatistov. A divákov, ktorým núkali jedno skvelé predstavenie za druhým. No aj skvelý stroj sa niekedy zasekne a potrebuje doladiť.

10.04.2018 11:00
Vincent Kompany, Manchester City Foto: ,
Futbalisti Manchestru City po prehre s Liverpoole v prvom štvrťfinále Ligy majstrov. V popredí kapitán Vincent Kompany.
debata

Giganti udrú aj z pološance

Suverénny líder anglickej ligy zažíva najlepšiu sezónu v klubovej histórii. Chcel by ju okoreniť aj premiérovým triumfom v Lige majstrov. Tento plán však dostal minulý týždeň trhlinu. Po prehre 0:3 v úvodnom štvrťfinálovom súboji s Liverpoolom stojí dnes pred veľmi obtiažnou úlohou.

„Také veci sa, žiaľ, stávajú. Proti Liverpoolu to bolo náročné na ihrisku aj v hlavách. Keď hráte v európskych pohároch a máte šance, musíte udrieť. My sme to neurobili a pykali sme. Keď Real Madrid či FC Barcelona majú pološance, dajú z nich góly. Preto sa vždy dostanú medzi najlepších. V tom je rozdiel medzi nimi a ostatnými klubmi. Zrejme ešte nie sme dostatočne dobrí a niečo nám chýba. Verím, že sa do budúcnosti zlepšíme,“ povedal po sobotňajšom derby s Manchestrom United kouč City Pep Guardiola.

Jeho zverenci sa na mimoriadne dôležitý duel nenaladili dobre. Na domácom štadióne podľahli mestskému rivalovi 2:3. Prvýkrát sa pod vedením Guardiolu Citizens stalo, že v dvoch zápasoch po sebe inkasovali tri góly.

„Je to pre nás nezvyklé, ale také veci sa stávajú. Dávame góly, ale dokážeme hrať aj dobre v defenzíve a veľa neinkasovať. Možno je moja chyba, že sme predošlé duely nezvládli. Musím nad tým popremýšlať. Môj tím hrá veľmi pekne celú sezónu. Verím, že to ukážeme aj v odvete. Budeme to mať náročné, ale nevzdáme sa. Urobíme maximum, aby sme súboj o postup do semifinále čo najviac zdramatizovali,“ skonštatoval kouč City.

Dôležitých 25 minút

Liverpool zničil lídra Premier League jeho vlastnými zbraňami. Od úvodnej minúty ho vysoko napádal, útočil po krídlach a drvivú prevahu za polhodinu premietol do trojgólového vedenia. Bývalí anglickí reprezentanti Jermaine Jenas a Matthew Upson však The Reds vystríhajú pred uspokojením sa z vysokého vedenia.

„City sa po dvoch prehrách cítia ako zranené zviera. Myslím si, že to z nich robí ešte nebezpečnejšieho súpera ako pred týždňom. Nemajú čo stratiť a to je pre mužstvá niekedy veľká výhoda. Som presvedčený, že na ihrisko vybehnú plne koncentrovaní a odhodlaní,“ vyhlásil Upson pre Mirror.

„Nemôžem sa dočkať odvety. Oba tímy ukázali, že vedia hrať nádherný futbal. Keď si spomeniem na výkony City z tejto sezóny, čaká nás ofenzívne predstavenie. Prvých 20–25 minút bude veľmi dôležitých,“ zamyslel sa Jenas.

Zvládnu ich City podobne ako ich súper alebo odídu z vlastného štadióna s dlhým nosom?

Dnešný program

Štvrťfinále, odvety: 20.45 AS Rím – FC Barcelona – prvý zápas 1:4 (Digi Sport 5), Manchester City – Liverpool – 0:3 (Digi Sport 4, ČT Sport).

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #manchester city