Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na tréningu mu to nešlo. Takmer poslal brankára na röntgen

Marco van Basten ho nazval drahokamom. Gary Lineker ho označil za jeden z najväčších anglických talentov v histórii. A pre Jürgena Kloppa je vítanou ofenzívnou posilou.

05.04.2018 16:24
Liverpool, Manchester City Foto: ,
Hráč Liverpoolu Alex Oxlade-Chamberlain oslavuje gól proti Manchestru City.
debata

Naštartovali ich diváci

Všetci traja sa v stredu mohli pokochať talentom Alexa Oxlada-Chamberlaina. Ofenzívny stredopoliar bol jedným z najdôležitejších mužov Liverpoolu v prvom štvrťfinále Ligy majstrov.

Klub od rieky Mercy sa postaral o prvotriedne prekvapenie. Z bránky Manchestru City si v prvom polčase urobil strelnicu, na ktorej v priebehu úvodnej polhodiny trikrát trafil do čierneho. Nakoľko v druhom polčase gól nepadol, v utorok bude mať Liverpool veľkú šancu postúpiť do semifinále milionárskej súťaže.

„Asi vás neprekvapím, keď vyhlásim, že som to nečakal,“ povedal na margo výsledku kouč domácich Klopp pre BT Sport. „Predviedli sme perfektný prvý polčas, mal blízko k dokonalosti. Takto nejako má vyzerať futbal. Vedeli sme o kvalite súpera, aj o tej našej. Hráči nechali na ihrisku všetko a dosiahli skvelé víťazstvo. Ešte však nie je koniec, nesmieme na to zabudnúť,“ chválil nemecký kouč výkon svojich zverencov.

Jedným z najlepších hráčov sa stal práve Oxlade-Chamberlain. Muž, ktorý sa pri veľkej ofenzívnej konkurencii (Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané, Georginio Wijnaldum či Adam Lallana) nedokázal usadiť v základnej zostave, predviedol jeden z najlepších výkonov v drese Liverpoolu.

„Viesť 3:0 už pred prestávkou je výborná vizitka. Začali sme skvele. Atmosféra na štadióne bola neuveriteľná. To ona nás prinútila začať aktívne. V prvom polčase sme ukázali solídnu ofenzívu, v druhom silnú defenzívu. Vytvorili sme si skvelú pozíciu do odvety, ale musíme byť opatrní a rešpektovať silu súpera,“ pripustil Oxlade-Chamberlain.

Demontáž Manchestru City Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Liverpoolu.

Skúšal ragby

Dvadsaťštyriročný odchovanec Southamptonu prispel k pohodlnému víťazstvu na Anfield Road parádnym gólom. Pri delovke z 21. minúty sa zrejme oprel aj o svoje skúsenosti zo stredoškolských čias, keď sa venoval aj ragby. Spoza pokutového územia si pripravil loptu a presnou strelou k žrdi urobil z brankára City Edersona štatistu.

„To bola bomba! Ešteže tam Ederson nedal prsty. Asi by s nimi musel ísť na röntgenové vyšetrenie,“ vtipkoval komentátor Sky Sports Martin Tyler na margo prudkej strely. „Často to skúšam na tréningu, ale veľmi mi to tam nejde,“ smial sa šťastný strelec.

„Otvoril sa mi priestor, bol to skvelý zásah. Dokázal som si, že som takýchto striel schopný. Budem sa o ne pokúšať aj naďalej,“ sľúbil fanúšikom Liverpoolu.

Tí vo veľkom kritizovali jeho formu po letnom príchode z Arsenalu. Od šikovného Angličana s cenovkou 38 miliónov eur čakali omnoho viac ako doterajších 5 gólov a 6 asistencií v 41 dueloch. Ostatný presný zásah mu však dodáva sebavedomie.

„Pôsobenie vo veľkom klube ma naučilo byť silným. Je mnoho ľudí, ktorí dookola kritizujú. Nemám problém s tým, ak sa to zakladá na pravde. Vtedy to akceptujem. Ak však ide o výmysly, ignorujem ich. Nemôžete urobiť šťastnými všetkých. To je môj kľúč k úspechu. Vždy sa snažím podať na ihrisku to najlepšie. Je to však ako v živote – raz urobíme dobré rozhodnutie, inokedy zlé. Verím, že sa mi bude dariť aj naďalej,“ dodal.

Klub z mesta The Beatles to má vynikajúco rozohraté. Z ostatných 15 zápasov v pohárovej Európe neprehral ani raz, desaťkrát sa tešil z víťazstva.

„Posledný krok však býva najťažší,“ dvíha varovný prst Oxlade-Chamberlain.

Podarí sa Liverpoolu udržať na uzde veľkého rivala?

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #manchester city #Alex Oxlade-Chamberlain