Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hráčov City útok na autobus nerozhodil, dvaja strážnici sa zranili

Futbalisti Manchestru City majú za sebou večer v Lige majstrov, na ktorý by určite najradšej čo najskôr zabudli.

05.04.2018 14:25
Manchester City, autobus Foto: ,
Letiaca fľaška a dymovnice okolo autobusu s hráčmi Manchestru City.
debata

V prvom zápase štvrťfinále si odniesli z Liverpoolu debakel 0:3, no nepríjemné prekvapenie ich čakalo už pred samotným duelom. Počas ich cesty na štadión „The Reds“ Anfield na ich autobus zaútočil rozvášnený dav fanúšikov domácich.

Vozidlo „Citizens“ zahádzali predmetmi, podarilo sa im aj rozbiť okno. Udalosti odsúdilo vedenie LFC aj tréner hostí Pep Guardiola. Ten priznal, že po vlaňajšom bombovom útoku na vozidlo Borussie Dortmund, nečakal podobný incident.

„Prišli sme hrať futbal, nerozumiem takémuto správaniu. Za normálnych okolností, keď sa očakáva obdobné stretnutie, polícia vie, čo má robiť a pokúsi sa predísť výtržnostiam. Nečakal som, že priaznivci tímu akým je FC Liverpool sú schopní takto vyvádzať. Klub za to nemôže, je to ľuďoch, jednotlivcoch, dúfam, že sa to nezopakuje,“ cituje Guardiolu BBC.

Polícia v stanovisku uviedla, že kolóna hostí musela pre stavbárske práce nečakane zmeniť trasu. Zároveň uviedla, že zranenia utrpeli dvaja strážnici: „Našťastie sa v autobuse nikto nezranil. Šrámy si odniesli dvaja naši muži, keď ich zasiahli rôzne predmety. Takéto správanie nebudeme tolerovať, prijali sme všetky opatrenia na stotožnenie páchateľov.“

Demontáž Manchestru City Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Liverpoolu.

Konanie nespratných fanúšikov sa nepáčilo ani bývalému kapitánovi a ikone FC Liverpool Stevenovi Gerrardovi: „Je to smutná epizóda. Očakávali sme fantastickú atmosféru, ktorá znepríjemní život súperovi, ale niekoľko indivíduí prekročilo hranicu,“ povedal niekdajší skvelý stredopoliar pre BT Sport.

Situáciu, paradoxne, zľahčili samotné obete – hráči Manchestru City. „Nemalo to na nás žiaden vplyv. Už som to zažil skôr, ani mi to veľmi neprekážalo,“ uviedol s pokojom „Angličana“ kapitán City Vincent Kompany.

„Nemám nič proti tomu, ak sa nikto nezraní. Pokiaľ je snaha minimalizovať násilie, tak je to v poriadku,“ doplnil ho Kevin de Bruyne.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #manchester city