Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gól ako pre playstation vojde do dejín, znie z Juventusu. Zidane: Môj bol krajší

Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo označil svoj utorňajší gól nožničkami v 64. minúte úvodného štvrťfinále Ligy majstrov na pôde Juventusu Turín za najkrajší zásah vo svojej kariére.

04.04.2018 10:39
Cristiano Ronaldo, Foto: ,
Nožničky Cristiana Ronalda v zápase proti Juventusu.
debata

Portugalského držiteľa Zlatej lopty zároveň dojala reakcia domácich priaznivcov, ktorí mu po spektakulárnom góle uznanlivo tlieskali postojačky. Ronaldo sa presadil aj v tretej minúte a dvoma gólmi nasmeroval obhajcu trofeje k výhre 3:0.

„Neočakával som, že dám taký gól,“ povedal Ronaldo pre uefa.com. „Vyskočil som veľmi vysoko a podarilo sa mi skórovať. Zostane mi to dlho v pamäti. Je to pravdepodobne môj najkrajší gól v kariére,“ doplnil tridsaťtriročný portugalský kanonier pre klubový web.

V minulosti sa mu už podobný kúsok podaril. V októbri 2006 za národný tím proti Azerbajdžanu nožničkami s pomocou brvna dostal loptu za čiaru, rozhodcovia však gól nevideli. Radovať sa mohol až teraz po tom, ako ukážkovo využil center Daniho Carvajala.

„Vtedy som trafil brvno a lopta spadol za bránkovú čiaru, bohužiaľ si to rozhodcovia nevšimli. Ale dnešný gól bol trochu lepší, bolo to veľkolepé,“ vyhlásil Ronaldo.

„Ako už povedalo mnoho ľudí, nejaký čas sa o to snažím, ale samozrejme záleží na okolnostiach zápasu. Proste mi v tú chvíľu blyslo hlavou, že to skúsim. Musíte to zakaždým skúšať. Dnes som to skúsil a vyšlo to,“ dodal.

Hoci publikum na neho v úvode pískalo, po úchvatnom góle ukázalo športového ducha a dlho tlieskalo.

„To sa mi ešte nikdy nestalo. Bol to jeden z hlavných momentov večera. Keď som bol dieťa, mal som Juventus rád a teraz mi jeho fanúšikovia zatlieskali. V srdci mi zostanú krásne spomienky, všetkým Talianom, ktorí boli na štadióne, ďakujem,“ dodal dojato Ronaldo.

Nad jeho nožničkami sa rozplývali spoluhráči i protihráčmi. „Keď sa postavíte proti jednému z najlepších na svete, musíte byť perfektní. Keď mu dáte priestor, potrestá vás. Dal gól, ktorý vojde do dejín. A bohužiaľ proti nám. Cristiano stvoril nový gól. Je to gól pre playstation,“ vyhlásil obranca Juventusu Andrea Barzagli.

„Môj center na Cristiana bol dobrý, ale naozaj dobrou časťou tej akcie bol až jeho gól. Zapíše sa do histórie. Aplauz divákov hovorí za všetko,“ podotkol prihrávajúci Carvajal.

Trénera Realu Zinédina Zidana novinári požiadali, aby porovnal Ronaldov gól s jeho zásahom z voleja vo finále Ligy majstrov v roku 2002 proti Leverkusenu. „Ktorý bol lepší? Určite môj,“ žartoval.

„Myslím, že Cristiano strelil jeden z najlepších gólov v histórii futbalu,“ dodal už vážnejšie.

Okrem spektakulárneho kúsku sa Ronaldo postaral aj o ďalší rekord. Historicky najlepší strelec Ligy majstrov ako prvý v prestížnej súťaži dokázal skórovať v desiatich dueloch po sebe a prekonal Ruuda van Nistelrooija. Juventusu dal Ronaldo v drese Realu za šesť zápasov deväť gólov a na čele tabuľky kanonierov tejto sezóny Ligy majstrov má už 14 gólov.

„Videli sme, čím je a vždy bol – neobyčajným šampiónom. Spolu s Messim by mali byť porovnávaní s Maradonom a Pelém. Vedia rozhodovať zápasy a získavať pre svoje tímy trofeje,“ dodal brankár Juventusu Gianluigi Buffon.

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Cristiano Ronaldo #Real Madrid #Zinedine Zidane