Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern v Seville vyhral, ale nenadchol. Ribéry: Liga majstrov nie je Bundesliga

Futbalisti nemeckého klubu Bayern Mníchov spravili dôležitý krok k postupu do semifinále Ligy majstrov 2017/2018.

04.04.2018 09:30
Joaquin Correa, Jerome Boateng, Joshua Kimmich Foto: ,
Stredopoliar Sevilly Joaquin Correa padá pred hráčmi Bayernu Jeromem Boatengom and Joshuom Kimmichom.
debata

V utorňajšom prvom dueli štvrťfinále európskeho pohára číslo jeden triumfovali na trávniku FC Sevilla 2:1. Bavori ukončili 5-zápasovú sériu prehier na španielskych ihriskách.

Andalúzania výsledkovo nenadviazali na osemfinálové počínanie proti anglickému Manchestru United a v budúcotýždňovej odvete musia na postup aspoň dvakrát skórovať.

Na Štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána vstúpili lepšie do stretnutia domáci. Tí sa v 32. ujali vedenia po zásahu Pabla Sarabiu. Lenže už v 37. min „vlastencom“ nešťastne vyrovnal Jesús Navas a výhru hostí zariadil v 68. min španielsky reprezentant Thiago Alcantara. Bayern síce splnil úlohu favorita, ale herne nenadchol.

„Povedzme si, že Sevilla nebola ďaleko od dosiahnutia druhého gólu. Takto máme pred odvetou v Mníchove v rukách lepšie karty, ale netreba zabúdať, že ešte musíme mnohé veci zdokonaliť,“ skonštatoval mníchovský stopér Mats Hummels podľa oficiálneho webu Európskej futbalovej únie (UEFA).

Bayern v ostatných štyroch sezónach LM vo vyraďovacej fáze zakaždým stroskotal na protivníkovi zo Španielska. Podľa kapitána Thomasa Müllera bola Sevilla nepríjemná, zvlášť do prestávky.

„Máme lepšie mužstvo, aj keď sme to nepredviedli. Súperovi sme dovolili utvoriť si mnoho šancí, slabšie sme držali loptu, nevykrývali priestor v strede poľa a naše tempo nebolo dostatočne vysoké. Tréner Jupp Heynckes z toho počas prestávky nemal veľkú radosť. Potom sme sa rozbehli a už to vyzeralo lepšie. Víťazstvo na ihrisku súpera je vždy skvelý výsledok, chceme vyhrať aj doma v Mníchove,“ poznamenal 28-ročný útočník.

Juventus vs. Real, Sevilla vs. Bayern Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Javi Martinez z Bayernu medzi sevillskou...

„Príliš často sme strácali loptu a v záložnej formácii sme neboli dosť kompaktní. Sevilla si tak vytvárala príležitosti. Po zmene strán sa naša hra zlepšila a myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Po tom, ako sme inkasovali prvý gól, bolo z psychologického hľadiska dôležité skoré vyrovnanie. Ak chceme pomýšľať na celkový triumf v LM, musíme sa ešte veľmi zlepšiť,“ skonštatoval mníchovský kouč Jupp Heynckes.

Sedemdesiatdvaročný rodák z Mönchengladbachu dosiahol v tejto súťaži už 12. víťazstvo po sebe, čím vylepšil vlastný rekord utvorený v odvete predchádzajúcej fázy na trávniku Besiktasu Istanbul.

„Prvých desať minút bolo ešte dobrých, ale potom sme úplne stratili organizáciu a nehrali sme kolektívne. Našťastie, neskôr sa to zlepšilo, v druhom polčase sme dominovali. LM je iná súťaž ako I. bundesliga, Sevilla je kvalitné mužstvo a nebolo to proti nej ľahké,“ povedal pri mikrofóne televíznej stanice Sky francúzsky krídelník Bavorov Franck Ribéry.

Hráči Bayernu sa tešia po góle do siete FC... Foto: Reuters, SERGIO PEREZ
futbal bayern Hráči Bayernu sa tešia po góle do siete FC Sevilla.

„Andalúzania“, ktorí sú v najprestížnejšej európskej súťaži vo štvrťfinále prvýkrát od roku 1958, nenadviazali na doterajšiu priaznivú domácu bilanciu s nemeckými súpermi. V 12. dueli zaznamenali piatu prehru.

„V prvom polčase sme podali dobrý výkon. Škoda, že sa neujala ešte jedna šanca Pabla Sarabiu. Musím povedať, že hlavný rozdiel bol v tom, že sme zvyknutí viac držať loptu, čo nám Bayern neumožnil. Vyhrali sme však v Manchestri, takže sa musíme pokúsiť o to isté aj v Mníchove,“ nestráca vieru pred odvetou sevillský stredopoliar Steven N'Zonzi.

Sevilla v sobotu v španielskej La Lige doma remizovala s FC Barcelona (2:2), keď podala veľmi dobrý výkon.

„Zatiaľ nie sme zvyknutí hrať veľké zápasy každé tri dni. Potrebujeme na tom popracovať. Fyzická kondícia ani motivácia nášho mužstva však nie je problém. V odvete sa pokúsime zvrátiť to v náš prospech,“ podotkol tréner „Sevillistas“ Vincenzo Montella.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Sevilla