Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oheň v Liverpoole. Guardiola ho má plnú hlavu

John Arne Riise má na dnes večer jasný program. Pohodlne sa usadí na svoje miesto v lóži FC Liverpool, svojho bývalého klubu, a pozrie si anglický šláger štvrťfinále Ligy majstrov.

04.04.2018 08:00
Manchester Sané Foto: ,
Medzi lídrov Manchestru City patrí aj Leroy Sané (vpravo).
debata

„Nebudem tam chýbať, veď sa tohto duelu neviem dočkať už od žrebu,“ hovorí legendárny nórsky futbalový obranca.

Nezastaviteľné trio

Jeho milovaný klub bude čeliť mužstvu, ktoré má v celej Európe najlepšiu formu. Manchester City v Premier League valcuje – z 31 zápasov prehral jediný. V milionárskej súťaži hladko prešiel skupinou i osemfinálovým dvojzápasom s Bazilejom.

„Bude to skvelý duel. Dobre sa poznajú, napätie bude ešte väčšie. City sú pod väčším tlakom. Hrajú fantastický futbal, nič také som ešte nevidel. Ak však chcete vyhrať Ligu majstrov, musíte zdolávať náročné prekážky. Prvá ich čaká v stredu na Anfield Road,“ konštatuje Riise, víťaz najprestížnejšej klubovej trofeje zo sezóny 2004/2005.

A nemýli sa. Ak niektorí fanúšikovia čakali, že sa Liverpool po januárovom odchode Philippa Coutinha do Barcelony ofenzívne rozsype, popálili sa. Vedúcu rolu neomylného strelca a poctivého nahrávača po ňom prebral Mohamed Salah. Spoločne so Sadiom Maném a Robertom Firminom vytvorili nebezpečné trio, ktoré sa podieľalo na 75 góloch a 34 asistenciách.

Brankár Newcastlu Martin Dúbravka inkasuje gól... Foto: SITA/AP, Anthony Devlin
Martin Dúbravka, Mohamed Salah Brankár Newcastlu Martin Dúbravka inkasuje gól po strele Mohameda Salaha z Liverpoolu.

„Čaká nás náročných 180 minút. Liverpool je moja absolútna priorita. Okupuje moju hlavu už niekoľko dní. Salah, Mané a Firmino – tí traja sú takmer nezastaviteľní. Hra Liverpoolu je pre nás veľmi komplikovaná. Sú rýchli a dobrí. Nemohli sme čakať, že nás vo štvrťfinále Ligy majstrov bude čakať niečo ľahké,“ cituje goal.com tréner Manchestru Pepa Guardiola.

Európsky trón? Otázka času

Jeho mužstvo funguje ako výborne zladený orchester. Pod taktovkou 47-ročného Katalánca hrá City agresívne na oboch koncoch ihriska. Vysoko napáda, ladne kombinuje. Navyše, Guardiola má dostatočne široký káder. Rotácia hráčov mu umožňuje hrať fyzicky náročný futbal i dostať zo svojich zverencov aj posledné kvapky potu.

„Je len otázkou času, kedy Guardiola dostane City na európsky futbalový trón. Proti Liverpoolu to budú náročné duely, ale Manchester má najlepší tím i najlepšieho trénera v Európe. Majú širší káder ako Barcelona alebo Real Madrid. City môže prísť kamkoľvek a zvíťazí,“ myslí si klubová legenda City Tony Book.

Aj Liverpool sa vie vypnúť k famóznym výkonom. Jeden taký predviedol aj 14. januára 2018, kedy pripravil City jedinú prehru v lige po víťazstve 4:3. Hráčom Jürgena Kloppa nechýba výrazná ofenzívna kvalita, rýchlosť ani schopnosť napádať súpera hlboko na jeho obrannej polovici. Problémom však je nevyrovnanosť výkonov.

„Raz hráme fantasticky a inokedy z toho bolia oči. Sme na podobnej úrovni ako súper, ale práve kvôli konzistentným výkonom má City o 20 bodov viac. Rešpektujeme to, ale vieme, že to teraz nič neznamená. Máme šancu, ale bude to neuveriteľne náročné. Keby som si mal vybrať, aký duel si pozriem, bude to tento. Na Anfield Road je skvelá atmosféra, bude tam veľa ohňa. Na tribúnach i na ihrisku,“ povedal nemecký kormidelník.

Dnešný program

Štvrťfinále, prvé zápasy: 20.45 Liverpool – Manchester City (Jednotka), FC Barcelona – AS Rím (Digi Sport 4).

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #manchester city #liga majstrov vo futbale