Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zidanov tromf na Juventus? Neviditeľná hviezda

S rozsiahlou maródkou sa vyrovnali nad očakávania. Viacerí zamotali hlavu trénerovi. V sobotu večer zaspával Zinedine Zidane pozitívne naladený i s hlavou plnou myšlienok.

03.04.2018 07:16
Zinedine Zidane Foto: ,
Zinedine Zidane v zápase proti Parížu.
debata

Tréner futbalistov Realu Madrid musel pred zápasom španielskej ligy s Las Palmas riešiť niekoľko vynútených otáznikov. Vinou zranení chýbali Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Toni Kroos či Isco.

Náhradníci ich však pod vedením „nového“ kapitána zastúpili skvele. Na Kanárskych ostrovoch vyhrali pohodlne 3:0 a dobre sa naladili na dnešný šláger štvrťfinále Ligy majstrov proti Juventusu Turín.

"Odmalička som chcel hrať za Real Madrid. Všetky moje vzory si obliekali jeho dres. Odohrať za tento klub 400 zápasov je splnením sna. Som pyšný na to, čo som dosiahol ako časť dobre fungujúceho mužstva,” povedal po zápase pre klubovú stránku Karim Benzema.

Francúzsky útočník priviedol Real na ihrisko ako kapitán. Hoci sa s veľkou pravdepodobnosťou nikdy nevymaní z tieňa väčších hviezd – Ronalda, Ramosa či Marcela, jeho veľakrát neviditeľný gólový prínos vytvoril nezmazateľnú stopu.

Benzema si premeneným pokutovým kopom upevnil siedme miesto v historickej tabuľke strelcov najslávnejšieho klubu sveta. V elitnej desiatke mu robia spoločnosť takí velikáni ako Ronaldo, Raúl, Alfrédo Di Stéfano či Ferenc Puskás.

"Čas poriadne letí. Keď som podpisoval zmluvu v tomto klube, mal som 20 rokov a chcel som vyhrávať tituly. Teraz mám 30 a niekoľko krásnych trofejí. Bola to skvelá jazda, ktorá sa nekončí. Stále chcem ďalšie víťazstvá. Musím však tvrdo pracovať. Veď som v Reale Madrid,” skonštatoval.

Benzema by mohol byť jednou z útočných zbraní Realu aj dnes na Juventus Stadium. Kumštom sa bude snažiť vybojovať svojmu tímu čo najlepšiu východiskovú pozíciu do odvety či dokonca utíšiť viac ako 40-tisíc domácich fanúšikov.

"Trikrát sme vyhrali Ligu majstrov, čo je skvelý úspech. Sme hladní po ďalších. Neviem, či píšem históriu. To ma bude zaujímať až keď zavesím kopačky na klinec a obzriem sa za tým, čo som dosiahol. Teraz sú prioritami strieľanie gólov a ich pripravovanie. A samozrejme Juventus,” dodal Benzema.

Dostane od Zidana šancu zodpovedať otázku priorít?

Utorňajší program
Štvrťfinále, prvé zápasy: 20.45 Juventus – Real Madrid (Digi Sport 4, ČT Sport), FC Sevilla – Bayern Mníchov (Digi Sport 5).

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Zinedine Zidane #Karim Benzema #Isco