Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V LM a EL potvrdili nové časy výkopov. Zmeny aj v striedaniach a štartoch posíl

Európska futbalová únia UEFA zaviedla pre Ligu majstrov a Európsku ligu od budúcej sezóny 2018/19 možnosť štvrtého striedania. Tréneri však budú môcť novinku využiť iba v jarnej vyraďovacej fáze oboch súťaží a len počas predĺženia.

27.03.2018 15:44 , aktualizované: 16:22
Kameran, Liga majstrov Foto: ,
Kameraman pred zápasom Ligy majstrov vo futbale.
debata

UEFA tiež výlučne pre finále Ligy majstrov, Európskej ligy a zápas európskeho Superpohára rozšírila súpisky tímov z 18 na 23 hráčov. Na lavičke tak bude môcť sedieť dvanásť namiesto pôvodných siedmich náhradníkov.

Od budúceho ročníka budú kluby oprávnené v jarnej časti LM a EL nasadiť až troch futbalistov, ktorí na jeseň hrali skupinovú fázu rovnakej súťaže za iný tím. Kvôli doterajším regulám napríklad už v tejto sezóne Ligy majstrov nemôže za Barcelonu nastúpiť zimná posila z Liverpoolu Philippe Coutinho.

Potvrdené boli aj nové časy začiatkov zápasov v Lige majstrov. Zo súčasných 20:45 budú výkopy posunuté na 21:00, dva utorňajšie a dva stredajšie duely v základných skupinách však odštartujú už o 18:55.

Vyraďovacia fáza LM sa bude hrať jednotne od 21.00. Zápasy v jesennej časti Európskej ligy sa začnú o 18:55 a o 21:00, pre jarné play off bude aj v tejto súťaži platiť neskorší čas.

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #liga majstrov