Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Repríza finále. Nebudeme trpieť ako v Cardiffe, verí Nedvěd

Mala to byť vyrovnaná partia až do posledných sekúnd. Poctivá defenzíva Juventusu však odolávala ofenzívnym esám Realu Madrid iba hodinu.

16.03.2018 17:43
Juventus Foto: ,
Fanúšik Juventusu počas vlaňajšieho finále Ligy majstrov.
debata

Potom sa sen talianskeho futbalového šampióna o zisku trofeje pre víťaza Ligy majstrov zosypal ako domček z karát. Od Madridčanov inkasoval ešte trikrát a dohrával len s desiatimi mužmi v poli. Z Millennium Stadium v Cardiffe odchádzali jeho hráči po prehre 1:4 so slzami v očiach.

„Nemyslím si, že budeme trpieť ako v Cardiffe. Začína sa odznova. Máme dva zápasy na to, aby sme rozhodli o postupe,“ povedal na margo včerajšieho žrebu štvrťfinále Ligy majstrov vo švajčiarskom Nyone Pavel Nedvěd na klubovej stránke.

Viceprezident Juventusu si je vedomý, že ľahkého súpera medzi ôsmimi najlepšími tímami najprestížnejšej klubovej súťaže nenájde.

„Žreb je ťažký. Dostali sme víťaza predošlých dvoch edícií súťaže. Real sa proti Parížu Saint-Germain vytiahol, hral veľmi dobre a zapôsobil na mňa. Začíname doma a pripravíme mu náročné privítanie. Sme v dobrej forme, prežívame vydarené obdobie. Darí sa nám na troch frontoch. Oni už nezískajú titul, takže sa plne sústredia na víťazstvo v Lige majstrov. Sme však pripravení,“ burcuje Nedvěd.

"Kým Stará dáma bude čeliť najslávnejšiemu klubu histórie, jej súper zo Serie A AS Rím narazí na Barcelonu. V semifinále sa určite predstaví anglický tím. Bude ním víťaz dvojzápasu medzi Liverpoolom a Manchestrom City. Štvoricu, ktorá zabojuje o finále v Kyjeve (26. mája), doplní lepší z dua FC Sevilla – Bayern Mníchov.

„Juventus ukázal v osemfinále proti Spurs svoju kvalitu i charakter, hoci Tottenham bol lepším mužstvom. To všetko hovorí o silnej víťaznej mentalite, ktorú súper má. Real nečaká nič jednoduché, práve naopak,“ nechala sa počuť legenda Bieleho baletu Emilio Butragueno.

Obe mužstvá sa stretli dovedna 19-krát. Turínčania vyhrali osem duelov, Madridčania o jeden viac, dvakrát sa súperi rozišli zmierlivo po remíze. Vzájomný súboj prinesie hneď niekoľko špecifík.

Na Santiago Bernabéu sa vrátia bývalí hráči Realu Sami Khedira a Gonzalo Higuaín. Na opačnej strane bude mať dvojzápas špecifickú príchuť pre kouča Madridčanov. Zinedine Zidane hral v bielo-čiernom drese Juventusu v rokoch 1996 – 2001. Odtiaľ prestúpil do Realu.

„Real môže eliminovať Juventus jediným spôsobom, ktorý ovláda. Útočením. Musí sa rozhodnúť, kedy bude vyčkávať a kedy začne Juventus napádať. Zidana čaká náročné rozhodovanie – koho postaví k Ronaldovi a Benzemovi. Asensia? Bala? Vasquéza? Isca? Nechajme sa prekvapiť a tešme sa na zaujímavé duely,“ predpovedá expert Sky Sports Guillem Balague.

žreb štvrťfinále Ligy majstrov 2017/2018

  • FC Barcelona – AS Rím
  • FC Sevilla – Bayern Mníchov
  • Juventus Turín – Real Madrid
  • FC Liverpool – Manchester City

zápasový kalendár LM 2017/2018

3.-4. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
10.-11. apríla: odvety štvrťfinále
24.-25. apríla: 1. zápasy semifinále
1.-2. mája: odvety semifinále
26. mája: finále (Kyjev, Olympijský štadión)

Reakcie na žreb

Francesco Totti, riaditeľ AS Rím: „Už pred žrebom sme vedeli, že za každých okolností budeme musieť čeliť špičkovému tímu. Vopred však nikdy neskladáme zbrane, to nie je v našej povahe. Budeme čo najlepšie reprezentovať náš klub a pokúsime sa prekvapiť Barcelonu, ktorá je favorit.“

Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu Turín: „Žreb je ťažký, určil nám víťaza predošlých dvoch edící súťaže. Real hral proti PSG fantasticky. Musíme sa dobre pripraviť, aby sme ho dokázali potrápiť.“

Sven Ulreich, brankár Bayernu Mníchov: „Nemyslím si, že sme dostali ľahkého súpera. Sevilla v minulých rokoch dosiahla prenikavé úspechy na medzinárodnej scéne po víťazstvách v Európskej lige, ide o skúsené a technické mužstvo. Nebude to pre nás žiadna prechádzka, najmä v Seville, kde nás čaká búrlivé prostredie.“

Jürgen Klopp, tréner FC Liverpool: „Raz sme s nimi v lige vyhrali a raz prehrali. Z tábora City pred žrebom zneli vyjadrenia, že by sa nám chceli vyhnúť. To svedčí o našej sile, ktorú však teraz musíme predviesť na ihrisku.“

Txiki Begiristain, futbalový riaditeľ Man. City: „Ťažký žreb. Chceli sme radšej cestovať na kontinent k inému súperovi, ale musíme prijať Liverpool. Poznáme sa navzájom veľmi dobre, musíme sa pripraviť na ofenzívnu kvalitu Liverpoolu. Diváci sa môžu tešiť na dobrý futbal v podaní oboch tímov.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #liga majstrov vo futbale #Pavel Nedvěd