Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mať Messiho je luxus. Je požehnaním Barcelony

Vyhrá ten, kto urobí menej chýb. Alebo ten, kto má Messiho. V oboch prípadoch to bola Barcelona. Slová obrancu Chelsea Marcosa Alonsa výborne charakterizujú zaujímavý osemfinálový dvojzápas Ligy majstrov medzi Londýnčanmi a Kataláncami.

15.03.2018 14:32
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi na transparente fanúšikov FC Barcelona pred zápasom s Chelsea.
debata

Favorit nezaváhal. Po sľubnej remíze 1:1 na Stamford Bridge doma nepripustil drámu. Anglického futbalového šampióna poslal v stredu večer domov s dlhým nosom po víťazstve 3:0. Všetko sa udialo pod taktovkou jedného z najlepších futbalistov súčasnosti i histórie – Lionela Messiho.

„Aj keď len chodí po ihrisku bez lopty, je neustálou hrozbou, ktorú márne strážia 2–3 hráči súpera. Len sa z ničoho nič objaví, skóruje a rozhodne duel,“ povedal v štúdiu Sky Sports bývalý hráč Chelsea Steve Sidwell na margo argentínskeho futbalového kúzelníka.

Jeho slová pripomínali úvodný duel. Chelsea v ňom bola nebezpečnejšia, ale nevyužila príležitosti a minelu Christensena potrestal práve Messi.

Ďalšia veľká Messiho šou Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi po tom, ako strelil prvý gól v...

„Prekonal métu 100 presných zásahov v Lige majstrov a načal siedmu stovku gólov celkovo. Má iba 30 rokov, čaká ho ešte minimálne 4–5 sezón na najvyššej úrovni. Niet pochýb o tom, že Messi je najlepším hráčom histórie,“ vyhlásil po odvete bývalý austrálsky brankár Mark Schwarzer.

Zo štyroch gólov, ktoré Barcelončania v boji o štvrťfinále strelili, zaznamenal Messi tri. Pri štvrtom si pripísal asistenciu a zosmiešnil defenfívu Chelsea. Obišiel Christensena aj Azpilicuetu a na druhej strane pokutového územia ponúkol gól ako na podnose Ousmanému Dembélému.

„Je to najlepší hráč na svete. Je schopný streliť 60 gólov v sezóne. Urobil rozdiel medzi dvomi mužstvami. Musíme mu prejaviť veľký rešpekt. Myslím si, že v Barcelone zostane do konca kariéry, aby s ňou mohol pokračovať v tomto krásnom príbehu,“ chválil najlepšieho hráča stredajšieho duelu kouč hostí Antonio Conte.

„Mať ho v mužstve je luxus. Zakaždým je nebezpečný. Určuje smer nášho tímu. Celá naša ofenzíva ide cez neho,“ doplnil svojho náprotivka kouč Barcelony Ernesto Valverde.

Messi dostal cez víkend voľno, nakoľko oslavoval narodenie tretieho syna Cira. Jeho návrat do zostavy bol citeľný, čo ocenili aj jeho spoluhráči.

„Nikdy nebude unavený z hrania a strieľania gólov. To z neho robí veľkého hráča. Vďaka nemu sme sa dostali do rýchleho vedenia a boli sme omnoho pokojnejší,“ priznal Sergi Roberto. „Leo znovu ukázal, že je najlepší hráč na svete. Futbal je jednoduchá hra, ale on ju jednoduchou aj robí. Znova nám vyhral zápas,“ pridal sa jeho kolega z defenzívy Barcelony Jordi Alba. „Je požehnaním, že hrá spolu s nami,“ dodala hrajúca legenda Kataláncov Andrés Iniesta.

Lionel Messi oslavuje gól s fanúšikmi FC... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
FC Barcelona Lionel Messi oslavuje gól s fanúšikmi FC Barcelona.

Rodák z Rosaria Messi sa poďakoval svojim spoluhráčom i Contemu za komplimenty. Pochválil výkon mužstva i súpera a odmietol dohady o tom, že sa stal spasiteľom Barcelony.

„Dali sme rýchly gól a snažili sa kontrolovať hru. Nič však nebolo isté, až po treťom presnom zásahu. Dovtedy nás Chelsea prinútila trpieť. Dosiahli sme výborný výsledok, postup cez takého náročného súpera si vážime. Bol to skvelý tímový výkon, ku ktorému sme prispeli všetci,“ uzavrel Messi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #Chelsea FC