Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi ďalším stovkárom. Taký výsledok sme si nezaslúžili, nariekal Conte

Španielsky futbalový klub FC Barcelona sa jedenástykrát po sebe predstaví vo štvrťfinále Ligy majstrov. Túto rekordnú sériu jej zabezpečil Argentínčan Lionel Messi.

15.03.2018 09:22
FC Barcelona Foto: ,
Lionel Messi po tom, ako strelil prvý gól v zápase proti Chelsea.
debata

V stredajšej odvete osemfinálovej fázy 2017/2018 proti anglickému FC Chelsea režíroval triumf svojho mužstva 3:0, zaznamenal dva presné zásahy a jeden pripravil pre francúzskeho legionára Ousmaného Dembélého.

Tridsaťročný rodák z Rosaria sa zároveň stal druhým hráčom v histórii kontinentálneho pohára číslo jeden po Cristianovi Ronaldovi, ktorý nastrieľal v tejto prestížnej súťaži 100 gólov.

Fenomenálny Portugalčan sa doteraz v hlavnej súťaži LM zapísal do streleckej listiny dovedna už 117-krát, do tejto štatistiky sa nepočíta trefa proti maďarskému Debrecínu v 3. predkole 2005/2006.

Ďalšia veľká Messiho šou Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi po tom, ako strelil prvý gól v...

„Bavíme sa o hráčovi, ktorý je schopný streliť v sezóne 60 gólov. Messi nie je špičkový futbalista, je to super špičkový hráč. Urobil rozdiel v zápase,“ povedal po stretnutí tréner FC Chelsea Antonio Conte.

Zverenci 48-ročného Taliana opäť podali sympatický výkon, no nepotykali si s koncovkou. Rovnako ako na Stamford Bridge, aj v odvete na Camp Nou, trafili dvakrát konštrukciu bránky a pozahadzovali množstvo šancí. Aby tej smoly nebolo málo, v úvode druhého dejstva ich slovinský rozhodca Damir Skomina obral o pokutový kop po faule Gerarda Piquého na Marcosa Alonsa, keď namiesto jedenástky odpískal ofsajd, ktorý nebol.

„Nedarilo sa nám v zakončení, utvorili sme si veľa príležitostí na skórovanie a myslím si, že na začiatku druhého polčasu sa po faule na Alonsa mala pískať penalta. Keby sme znížili na 1:2, ešte sme mohli v závere Barcelonu pritlačiť,“ poznamenal Conte.

„Kto pozeral zápas, musel vidieť, že konečný výsledok nie je spravodlivý. Výsledok 0:3 sme si nezaslúžili. Mali sme však strašný vstup do stretnutia, keď sme hneď po dvoch minútach inkasovali. Neskôr sme konečne začali hrať futbal, dlho sme dominovali. V oboch zápasoch sme dohromady štyrikrát trafili žrď. Mali sme veľmi veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Avšak, mám radosť z prístupu hráčov a som na nich hrdý, pretože zo seba vydali všetko,“ skonštatoval Antonio Conte podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).

„Barcelona v prvom polčase nebola vo svojej koži a my sme zahodili šance, ktoré sa nám naskytli. Do šatne sme mali ísť za stavu 2:2, ale namiesto toho sme prehrávali 0:2 a na tomto štadióne nie je ľahké zvrátiť duel,“ podotkol pre BT Sport krídelník „The Blues“ Marcos Alonso.

Aj tento 27-ročný Madridčan vyzdvihol dôležitosť Messiho pre barcelonské mužstvo. „Súper bol možno trochu lepší a mal Messiho. V obidvoch dueloch sme s Barcelonou dokázali držať krok, ale ak dostaneme takéto lacné góly a nevyužijeme ani tie najvyloženejšie šance, je to ťažké proti akémukoľvek tímu,“ doplnil jeden z najlepších hráčov stredajšieho stretnutia.

„Nezaslúžili sme si vypadnúť, ale v oboch dueloch sme sa o postup pripravili individuálnymi chybami,“ vyhlásil brankár Chelsea Thibaut Courtois. Belgičan v odvete inkasoval oba góly od Messiho pomedzi nohy, najmä ten prvý ide na jeho vrub. „Zrejme to bola moja chyba,“ priznal 25-ročný gólman.

„Chelsea sa ukázala ako skutočný tím. Má mimoriadnych hráčov a vedeli sme, že bude zložité cez nich prejsť. Bol to jeden z našich najťažších zápasov v tejto sezóne. Rovnako ako v prvom zápase v Londýne, aj dnes sme mali hru pod kontrolou, ale napriek tomu ste mohli vidieť, akú hrozbu predstavovali hráči Chelsea. Museli sme si to odtrpieť až do konca,“ povedal po spečatení postupu barcelonský kormidelník Ernesto Valverde.

Tradične na záver si nechal ódy na Messiho, svojho najdôležitejšieho hráča. „Je to luxus mať ho v mužstve. Dáva smer každému nášmu útoku a vždy dokáže byť nebezpečný. Celá naša ofenzíva ide cez neho,“ doplnil 54-ročný niekdajší tréner Athletica Bilbao či Olympiakosu Pireus.

Žreb štvrťfinálovej fázy je na programe v piatok 16. marca o 12.00 h SEČ v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Žiadny z tímov nebude nasadený, stretnúť sa môžu aj mužstvá z rovnakej krajiny.

Kapitán „FCB“ Andrés Iniesta by si však prial za súpera mužstvo z inej ligy. „Španielske tímy poznáme veľmi dobre, ale radšej by som sa im vyhol,“ skonštatoval 33-ročný majster sveta (2010) aj Európy (2008, 2012).

Iniesta sa po zápase pristavil aj pri otázke týkajúcej sa jeho budúcnosti. V Barcelone má síce tzv. „doživotný“ kontrakt, ale už dlhšie sa špekuluje o tom, že po sezóne z klubu odíde. „Rozhodnem sa do 30. apríla a následne vás budem informovať. Sú len dve možnosti: buď zostanem alebo odídem,“ dodal Andrés Iniesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi #liga majstrov vo futbale