Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drží sa inštinktu. Vytvoril magickú noc

Choď tam a daj gól. To je jedno z najčastejších želaní futbalových trénerov, keď na ihrisko posielajú ďalšieho útočníka.

14.03.2018 17:16
Wissam Ben Yedder Foto: ,
Wissam Ben Yedder.
debata (1)

Veria, že v krátkom čase dokáže odvrátiť prehru či dokonca vybojovať tri body. Rovnakú vetu si v utorok večer vypočul aj útočník FC Sevilla Wissam Ben Yedder.

Dva góly za štyri minúty

Rozhodol sa, že nebude so splnením priania svojho kouča Vincenza Montellu dlho otáľať. Po dvoch minútach od vstupu na trávnik otvoril skóre osemfinálovej odvety Ligy majstrov na ihrisku Manchestru United. O ďalšie štyri udrel znova a najslávnejší anglický klub mal pred sebou neriešiteľný postupový rébus. Po remíze 0:0 v prvom dueli v Seville a víťazstve 2:1 sa na Old Trafforde rozpútala pravá španielska fiesta.

„Historická a magická noc. Boli sme lepší proti tímu s drahými posilami a superhviezdami,“ tešil sa na webe UEFA prezident Sevilly José Castro. „Pre teba Sevilla, tvojich fanúšikov a našu históriu,“ odkázal Ben Yedder.

Jeho dva presné zásahy zo 74. a 78. min pripomenuli domácim divákom jedného z najlepších žolíkov z lavičky svojej doby i klubovej histórie United – Nóra Oleho Gunnara Solskjaera.

„Je to komplikované, ale je to časť života. Raz hráte, inokedy ste striedajúcim hráčom, ktorý musí čakať na svoju šancu. Niekedy sa trpezlivosť vyplatí,“ tešil sa Ben Yedder.

Španielske médiá už niekoľkokrát špekulovali o tom, že rýchlonohý francúzsky útočník má problémy s talianskym koučom Montellom a preto nedostáva na trávniku dostatok priestoru. Ben Yedder i Montela to však po zápase odmietli.

„Všetci hovoria o tom, že mám rozbroje s koučom, ale nie je to tak. Veril mi, dal mi šancu a vrátil som mu to najlepšie, ako som vedel. Tréner je šťastný, ja som šťastný a to je jediné, na čom záleží,“ konštatoval Ben Yedder. „Wissam bol fantastický. Otočil dianie naším smerom. Vďaka dvom skvelým rozhodnutiam bol rozdielovým mužom. Mám z neho radosť,“ doplnil Montella.

Nechcel špekulovať

Kým sa z Divadla snov domov trúsili sklamaní fanúšikovia United, hráči a realizačný tím Sevilly si spoločne s hŕstkou divákov užívali postup do štvrťfinále. Naposledy sa to andalúzskemu klubu podarilo presne pred 60 rokmi.

Osemfinálové odvety Ligy majstrov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Radja Nainggolan (AS Rím - vpravo) a Bernard...

„Bol to náročný a veľmi vyrovnaný duel. Tréner nám hovoril, aby sme neprestali veriť. Nakoniec sme si víťazstvo zaslúžili. Hrali sme veľmi dobre. Je to najšťastnejší deň môjho života. Ani neviem, ako opísať svoje emócie. Je to splnenie detského sna o zdolaní veľkých hráčov a klubov, akým je Manchester United. Vošli sme do histórie, na naše mená sa nezabudne,“ nechal sa počuť muž zápasu.

Bývalý hráč francúzskeho Toulousse, ktorý do Sevilly prestúpil lete 2016 za 9,5 milióna eur, preukázal pri prvom presnom zásahu výbornú kopaciu techniku, pri druhom zasa správne načasovanie a orientáciu v pokutovom území súpera.

„David De Gea je jedným z najlepších brankárov na svete. Držal som sa svojho inštinktu. Nechcel som veľmi špekulovať. Bál som sa, aby som neprepásol správny moment. Práve o to, proti klubom akým je United, ide – nesmiete zaváhať. Veril som, že to môžem dokázať a vyplatilo sa,“ uzavrel 27-ročný Ben Yedder.

Jeho motto znie: neprestávaj sa usmievať. Bude mať ďalší dôvod na radosť aj po štvrťfinále?

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #FC Sevilla #Wissam Ben Yedder