Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

AS Rím je po 10 rokoch vo štvrťfinále. Tréner sa dohodol na finále proti Seville

Tréner Eusebio Di Francesco verí, že postup futbalistov AS Rím cez Šachtar Doneck do štvrťfinále Ligy majstrov je znamenie.

14.03.2018 08:50
Edin Džeko Foto: ,
Edin Džeko, strelec postupového gólu AS Rím, sa teší so spoluhráčmi.
debata

S koučom Sevilly a bývalým spoluhráčom Vincenzom Montellom sa už dokonca dohodol, že sa stretnú vo finále.

AS Rím si vo štvrťfinále zahrá po desiatich rokoch. V utorkovej domácej odvete zdolal Doneck 1:0 a napriek prehre 1:2 z úvodného zápasu postúpil vďaka gólu strelenom na súperovom ihrisku. Šachtar dokonca talianskemu súperovi nedovolil ani jednu strelu na bránku.

„V prvom zápase sme urobili veľa chýb, ale teraz sme hrali koncentrovane, chýbala nám však kvalita vo finálnej fáze,“ povedal Di Francesco.

Osemfinálové odvety Ligy majstrov Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Radja Nainggolan (AS Rím - vpravo) a Bernard...

„Náš prístup k zápasu by som ohodnotil najvyššou známkou desať. Technickej stránke výkonu by som potom dal 6,5,“ uviedol štyridsaťosem­ročný kouč.

O výhre AS Rím rozhodol jediným gólom Edin Džeko. „Celý tím si zaslúži aplauz v stoji. Bojovali sme do poslednej minúty a postúpili sme zaslúžene,“ vyhlásil bosniansky útočník v rozhovore pre taliansku televíziu.

„Je mi jedno, koho teraz dostaneme. Sú tu samí silní súperi, ale aj my sme silní, pretože sme medzi ôsmimi najlepšími tímami,“ dodal.

Prianie smerom k piatkovému žrebu štvrťfinále nemá ani Di Francesco. Priznal však, že s Montellom, ktorý so Sevillou vyradil Manchester United, nedávno žartovali o tom, že sa stretnú vo finále.

„Pred pár dňami sme rozprávali a dohodli sme sa, že sa stretneme vo finále. Verím, že to je znamenie, pretože musíme mať veľké ciele a ja aj môj tím chceme ďalej snívať,“ uviedol.

Kouč Šachtaru Paulo Fonseca bol presvedčený, že o postup jeho tím pripravili zahodené šance v prvom zápase. „Nemá cenu sa baviť o tom, či dnešný výsledok bol spravodlivý alebo nie. Mohli sme rozhodnúť už doma a prísť sem s väčším náskokom. Ani dnes sme nehrali zle, len sme urobili jednu chybu a boli potrestaní. Navyše sme mali držanie lopty 60 percent, hoci sme v závere hrali s desiatimi hráčmi,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #AS Rím #Šachtar Doneck #Eusebio Di Francesco